Video Incendiu la o uzină de oţel, în apropiere de un aeroport de lângă Tokyo - VIDEO

Un incendiu uriaş a izbucnit la o fabrică de oţel de lângă Aeroportul Haneda, situat la sud de capitala japoneză Tokyo, fără să fie raportaţi răniţi, au anunţat oficiali japonezi, relatează BBC News online.

167 afișări

Incendiul a izbucnit într-un turn de răcire înalt de doi metri, la o uzină ce aparţine unei filiale Nippon Steel, a declarat un oficial pentru AFP.

Aeroportul Haneda se află la aproximativ 25 de kilometri de Tokyo. Uzina de oţel se află în oraşul Kawasaki, situat lângă aeroport.

Pasageri de pe aeroport au postat pe reţele de socializare imagini de la incendiu, în care apar coloane mari de fum negru.

"Tocmai mă îmbarcam la o poartă de pe Aeroportul Haneda, când mi-am dat seama că mulţi oameni se uitau afară, pe fereastră, aşa că m-am dus şi eu şi mi-am dat seama că era vorba despre un incendiu uriaş", se arată într-un mesaj în japoneză postat pe Twitter.

"Zborul nostru a fost amânat 15-20 de minute, iar pilotul a spus că, în parte, din cauza incendiului (dar că nu e o problemă gravă)", continuă utilizatorul.

"Din cauza ştirilor despre noi explozii la Yokosuka şi în China, încep să mă întreb dacă nu s-a întâmplat ceva asemănător, iar oamenii păreau nervoşi", adaugă el.

"Pilotul a spus, de asemenea, că a primit o mulţime de întrebări (dacă) a existat vreun accident", mai scrie acesta.

Focul s-a extins la o fabrică vecină, operată de compania de bunuri de larg consum Kao, iar 600 de angajaţi au fost evacuaţi, a anunţat postul public NHK.

Imediat nu existau informaţii despre impactul incendiului asupra aeroportului, a adăugat postul.

Însă un pasager, Darren Pauls, a scris într-un mesaj postat pe Twitter că operaţinile păreau neafectate şi că trenul aeroportului funcţiona în continuare.

Acesta este al doilea mare incendiu care a izbucnit în Japonia luni, după o serie de explozii urmate de un incendiu la o bază americană din Sagamihara, dar care a fost stins.

Armata americană a anunţat că în depozit erau stocate gaze comprimate, inclusiv nitrogen, oxigen şi freon. Autorităţile investigau cauza exploziilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici