Ministrul britanic de Externe discută joi cu omologul său iranian despre acordul nuclear

Ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, se va întâlni, joi, cu omologul său iranian, Mohammad Javad Zarif, pentru a discuta despre acordul nuclear semnat în 2015 şi despre recentele proteste antiguvernamentale din Iran, informează site-ul Politico.eu.

151 afișări
Imaginea articolului Ministrul britanic de Externe discută joi cu omologul său iranian despre acordul nuclear

Ministrul britanic de Externa va discuta cu omologul său iranian despre acordul nuclear, joi

Înainte de întrevederea cu oficialul iranian, Boris Johnson a declarat că "îi va clarifica ministrului de Externe Zarif că dreptul oamenilor din Iran de a organiza demonstraţii paşnice este esenţial pentru orice societate înfloritoare".

Liderii Uniunii Europene vor să consolideze acordul nuclear, care a dus la retragerea sancţiunilor economice impuse Iranului, cu condiţia ca Teheranul să renunţe la programul nuclear. Preşedintele american Donald Trump a declarat în repetate rânduri că această înţelegere nu este benefică.

Ministrul francez de Externe Jean-Yves Le Drian, omologul său german Sigmar Gabriel şi şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini vor participa, de asemenea, la întâlnirea cu oficialul iranian.

"Acordul Nuclear cu Iranul reprezintă o înţelegere crucială care ar ajuta lumea să fie un loc mai sigur. Este vital să continuăm eforturile făcute împreună cu partenerii europeni pentru a păstra acordul cu Iranul şi de asemenea securitatea şi prosperitatea pe care acesta o aduce statului iranien şi întregii lumi", a declarat Boris Johnson.

"Desigur, există domenii în care nu suntem de acord cu Iranul, dar nu în ceea ce priveşte destabilizarea situaţiei regionale şi programul de rachete balistice. Acestea vor reprezenta părţi importante în discuţia noastră", a mai adăugat oficialul britanic.

Ministrul britanic de Externe a vizitat Iranul în decembrie, afirmând că a fost o vizită productivă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici