Ministrul japonez de Externe: Japonia are multe obiective care necesită cooperarea cu Rusia

Japonia are un număr însemnat de obiective care necesită cooperarea cu Rusia, inclusiv în privinţa Coreei de Nord, a declarat miercuri ministrul japonez de Externe, Taro Kono, în urma unei întrevederi la Tokyo cu omologul său rus, Serghei Lavrov, relatează site-ul agenţiei Tass.

612 afișări
Imaginea articolului Ministrul japonez de Externe: Japonia are multe obiective care necesită cooperarea cu Rusia

Ministrul japonez de Externe: Japonia are multe obiective care necesită cooperarea cu Rusia

De cealaltă parte, Serghei Lavrov a anunţat că în luna mai va avea loc la Moscova o întâlnire între preşedintele rus Vladimir Putin şi premierul japonez Shinzo Abe.

"Cu siguranţă, evenimentul major al anului va fi întâlnirea dintre liderii noştri în luna mai în Rusia. Vrem să folosim aceste discuţii ca o pregătire eficientă pentru acest summit. În general, considerăm că relaţiile bilaterale sunt dinamice, deşi cu siguranţă există domenii în care am dori să vedem mai multe progrese", a spus Lavrov.

Recent, guvernul japonez a avertizat că Rusia a intensificat activitatea militară în apropierea Japoniei, iar această decizie ar putea avea legătură cu faptul că Japonia s-a alăturat sancţiunilor internaţionale împotriva Moscovei. În plus, ministrul japonez de Externe, Taro Kono, a declarat că Rusia şi-a sporit potenţialul nuclear în baza unor acţiuni unilaterale.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici