O moschee radicală din Berlin, frecventată de autorul atacului de la Târgul de Crăciun, a fost închisă

Autorităţile germane au închis o moschee radicală din Berlin, ce era frecventată de Anis Amri, autorul atacului cu camionul ce a vizat un Târg de Crăciun în luna decembrie, potrivit poliţiei locale, citate de Le Figaro.

1037 afișări
Imaginea articolului O moschee radicală din Berlin, frecventată de autorul atacului de la Târgul de Crăciun, a fost închisă

O moschee radicală din Berlin, frecventată de autorul atacului de la Târgul de Crăciun, a fost închisă

Lăcaşul de cult a fost percheziţionat, alături de alte 24 de locuri din capitala germană, în cadrul unei operaţiuni ce a mobilizat peste 450 de agenţi de poliţie.

Asociaţia religioasă ”Fussilet 33”, nume ce face referire la adresa acestei moschei, din cartierul berlinez Alt-Moabit, se afla deja în vizorul anchetatorilor, aceasta fiind prezentată anterior de presa germană precum ”moscheea Stat Islamic”.

Anchetatorii au stabilit că Anis Amri, tânărul tunisian solicitant de azil care a intrat în mulţime cu un camion, omorând 12 persoane şi rănind zeci altele, frecventa această moschee.

Atentatul cu camionul, comis în decembrie 2016, a fost revendicat de SI.

Luna trecută, autorităţile germane au anunţat că au desfăşurat o serie de investigaţii şi arestări, în mod special în Frankfurt şi Berlin, pentru a destructura celule teroriste ce au legături cu organizaţia SI.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici