Oficial american: China a înăsprit controalele la frontiera cu Coreea de Nord

Autorităţile chineze au comunicat oficialilor SUA că au înăsprit controalele şi securitatea la frontiera cu Coreea de Nord, în contextul sancţiunilor ONU impuse ca urmare a testelor balistice şi nucleare efectuate de regimul de la Phenian, a declarat Susan Thornton, adjunct al secretarului de Stat.

851 afișări
Imaginea articolului Oficial american: China a înăsprit controalele la frontiera cu Coreea de Nord

Oficial american: China a înăsprit controalele la frontiera cu Coreea de Nord (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Acţiunile Chinei semnalează o conştentizare a necesităţii ca Beijingul să-şi intensifice presiunile asupra regimului de la Phenian pentru a pune capăt programului balistic şi nuclear nord-coreean, a mai afirmat Thornton, potrivit The Associated Press.

Administraţia Donald Trump a făcut eforturi susţinute pentru a convinge China asupra necesităţii stopării activităţilor balistice şi nucleare al Coreei de Nord, mai ales în urma întrevederii lui Trump cu omologul său chinez, Xi Jinping.

Întrebat în legăturile cu afirmaţiile făcute de Thornton, Lu Kang, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, a declarat că autorităţile de la Beijing sunt în continuare hotărâte să "implementeze cu stricteţe" sancţiunile ONU, fără să ofere detalii cu privire măsurile care ar urma să fie luate în acest sens.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici