ONU prevede alegeri prezidenţiale în Siria în 2017

Siria va organiza alegeri prezidenţiale în 18 luni, a precizat delegatul ONU în Siria, Staffan de Mistura, într-un interviu acordat agenţiei ruse de presă RIA, potrivit Reuters.

655 afișări
Imaginea articolului ONU prevede alegeri prezidenţiale în Siria în 2017

ONU prevede alegeri prezidenţiale în Siria în 2017

Odată cu reluarea negocierilor dintre adminstraţia Bashar al-Assad şi opoziţia siriană în vederea stabilirii unui acord de pace programate pentru lunea viitoare, 14 martie, la Geneva, va fi discutat şi calendarul următoarelor alegeri prezidenţiale din Siria, a indicat delegatul ONU, citat de agenţia rusă RIA.

Organizarea de "alegeri libere şi reglementare va fi supervizată de ONU", în baza rezoluţiei adoptată de Consiliul de Securitate al ONU în decembrie, agreată de guvernul sirian şi opoziţia din ţară în privinţa unei tranziţii politice pe o perioadă de 18 luni care să readucă stabilitatea în ţară.

Negocierile de pace au fost abandonate de reprezentanţii opoziţiei din cauza bombardamentelor din ţară, acceptând reluarea discuţiilor doar după încetarea temporară a conflictului armat. Din 27 februarie, un armistiţiu parţial este în vigoare în Siria, care nu este valabil şi în cazul organizaţiilor teroriste Stat Islamic şi Al-Nusra, afiliată Al-Qaida.

Siria se confruntă din martie 2011 cu un conflict între forţele regimului Bashar al-Assad şi grupări rebele, printre care se află şi organizaţii teroriste precum Stat Islamic. Potrivit unui raport realizat de Centrul Sirian pentru Studii Politice, prezentat la începutul lunii februarie, circa 470.000 de persoane au murit în acest conflict, peste 1,9 milioane au fost rănite şi 45% dintre locuitori (peste 10,5 milioane) şi-au părăsit locuinţele, mutându-se în alte zone ale ţării sau emigrând.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici