Parlamentul ucrainean respinge organizarea unui referendum pe tema descentralizării

Parlamentul de la Kiev a respins marţi ideea organizării unui referendum pe tema descentralizării Ucrainei odată cu alegerile prezidenţiale de la 25 mai, relatează agenţia Interfax Ucraina, în pagina electronică.

142 afișări
Imaginea articolului Parlamentul ucrainean respinge organizarea unui referendum pe tema descentralizării

Parlamentul ucrainean respinge organizarea unui referendum pe tema descentralizării (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Decizia a fost luată în cadrul unei şedinţe desfăşurate cu uşile închise, a anunţat deputatul formaţiunii Batkivşcina, Oleksandr Brighineţ. El a afirmat că un referendum pe aceată temă trebuie organizat în Ucraina, dar nu sub ameninţarea armelor.

În favoarea referendumului au votat 154 dintre parlamentari, în condiţiile în care erau necesare minim 226 de voturi pentru organizarea unui referendum în aceeaşi zi cu scrutinul prezidenţial.

Un proiect de lege care propunea consultarea populaţiei ucrainene cu privire la descentralizarea Ucrainei în ziua alegerilor prezidenţiale de la 25 mai a fost înregistrat în Parlament marţi şi dezbătut în aceeaşi zi.

Tensiunile s-au amplificat în regiunile rusofone din estul Ucrainei, care ameninţă cu referendumuri în vederea independenţei, iar Kievul a propus un proces de descentralizare care să includă atribuţii sporite pentru autorităţile locale.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici