Preşedintele Poloniei promovează aderarea Turciei la UE

Polonia speră că Turcia va adera în cele din urmă la Uniunea Europeană, a declarat marţi preşedintele polonez Andrzej Duda, cu două zile înainte de un summit UE în care vor fi discutate relaţiile tensionate între Bruxelles şi Ankara, relatează site-ul agenţiei Reuters.

347 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Poloniei promovează aderarea Turciei la UE

Preşedintele Poloniei promovează aderarea Turciei la UE

"Polonia a susţinut şi susţine eforturile de aderare a Turciei la UE. Sper că Turcia şi UE vor continua pe acelaşi drum... care să se încheie cu aderarea Turciei", a spus Duda, în cadrul unei conferinţe comune cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, la Varşovia.

Preşedintele turc a făcut un apel către toate statele membre UE aliate Ankarei să susţină acest demers european.

"Numărul de capitole necesare pentru finalizarea procesului de aderare a crescut de la 15 la 35, pentru a nu accepta Turcia. Dacă nu ne veţi accepta, spuneţi-ne, ca să nu ne mai preocupăm cu asta", a spus Erdogan.

Erdogan şi Duda au convenit dezvoltarea relaţiilor bilaterale, în beneficiul întregii regiuni.

"Am discutat despre ce putem face pentru a extinde legăturile dintre Turcia şi Polonia. Polonia are un mare potenţial în ceea ce priveşte minele de cărbune", a mai spus Erdogan.

Liderul de la Ankara a mai precizat că Uniunea Europeană a trimis doar 885 de milioane de euro din cele 3 miliarde de euro promise în baza acordului privind refugiaţii semnat în 2015.

În baza acordului UE-Turcia, zeci de mii de imigranţi care au traversat Turcia spre Europa au fost opriţi, iar Bruxelles-ul a promis un ajutor financiar pentru relocarea acestora. La schimb, era prevăzut accesul cetăţenilor turci în zona de liberă circulaţie Schengen şi revitalizarea dosarului privind aderarea Turciei la UE.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici