Rusia analizează posibilitatea redeschiderii unor baze din străinătate, inclusiv în Vietnam sau Cuba

Moscova analizează posibilitatea redeschiderii unor baze militare în străinătate, inclusiv în Vietnam sau Cuba, de unde Rusia s-a retras la începutul deceniului trecut, a declarat ministrul adjunct al Apărării, Nikolai Pankov, potrivit agenţiei de ştiri TASS.

2592 afișări
Imaginea articolului Rusia analizează posibilitatea redeschiderii unor baze din străinătate, inclusiv în Vietnam sau Cuba

Rusia analizează posibilitatea redeschiderii unor baze din străinătate, inclusiv în Vietnam sau Cuba

Într-un discurs ţinut în faţa Dumei de Stat, Pankov a făcut referire la opţiunea redeschiderii fostelor baze sovietice din mai multe state, inclusiv Cuba sau Vietnam.

Anterior, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a anunţat că Rusia are în plan să amplaseze baze în străinătate, inclusiv în mai multe state central asiatice, dar şi în Armenia.

În vara anului 2014, preşedintele Vladimir Putin a declarat că Mosova nu intenţionează să redeschidă fosta bază de la Lourdes, Cuba.

Rusia a închis bazele de la Lourdes din Cuba şi Cam Rahn din Vietnam, la începutul deceniului trecut, ca măsură de reducere a prezenţei militare ruse pe glob după căderea Uniunii Sovietice.

Între timp, politica externă a Moscovei a devenit tot mai fermă, fapt ce a dus la înrăutăţirea relaţiilor cu Washingtonul şi statele europene, printre motivele pentru această evoluţie negativă fiind conflictele din Ucraina şi Siria, dar şi prezenţa NATO în estul Europei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici