Şeful Pentagonului afirmă că Rusia nu poate bloca aspiraţiile Ucrainei de a adera la NATO

  • Secretarul american al Apărării afirmă că Rusia nu poate bloca aspiraţiile Ucrainei de a adera la NATO
  • Lloyd Austin: "Ucraina are dreptul de a decide asupra propriei politici externe şi ne aşteptăm să facă acest lucru fără interferenţe externe"
509 afișări
Imaginea articolului Şeful Pentagonului afirmă că Rusia nu poate bloca aspiraţiile Ucrainei de a adera la NATO

Sursa foto: Mediafaxfoto

Rusia nu are dreptul de a bloca aspiraţiile Ucrainei de a deveni membră a Alianţei Nord-Atlantice, a declarat marţi, în cursul unei vizite la Kiev, secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, citat de agenţia Reuters.

Întrebat despre obiecţiile formulate de Rusia, care se opune eventualei integrări a Ucrainei în NATO, Lloyd Austin a răspuns: "Nicio ţară terţă nu are drept de veto asupra deciziilor NATO privind admiterea de noi membri".

"După cum am spus mai devreme, Ucraina are dreptul de a decide asupra propriei politici externe şi ne aşteptăm să facă acest lucru fără interferenţe externe", a afirmat şeful Pentagonului.

În plus, Lloyd Austin a acuzat Rusia că a declanşat conflictul militar separatist din estul Ucrainei şi că reprezintă un obstacol pentru soluţionarea crizei.

În contextul amplificării tensiunilor cu Rusia, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a evidenţiat acum câteva luni importanţa admiterii Ucrainei în Planul de Acţiune în vederea Aderării la NATO. "Ar fi un semnal real adresat Rusiei", a afirmat preşedintele Ucrainei.

Rusia se opune vehement aderării Ucrainei şi Georgiei la Alianţa Nord-Atlantică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici