SUA: Republicanii sunt nemulţumiţi de emisiunile despre Hillary Clinton difuzate de CNN şi NBC. Posturile de televiziune, ameninţate cu boicotul

Partidul republican american a protestat luni faţă de realizarea de către două posturi de televiziune a unor emisiuni consacrate lui Hillary Clinton, chiar ameninţând aceste posturi cu boicotul în timpul campaniei prezidenţiale din 2016.

588 afișări
Imaginea articolului SUA: Republicanii sunt nemulţumiţi de emisiunile despre Hillary Clinton difuzate de CNN şi NBC. Posturile de televiziune, ameninţate cu boicotul

Hillary Clinton (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

În scrisorile trimise către postul de ştiri CNN şi reţeaua NBC, preşedintele comitetului naţional al partidului conservator (RNC), Reince Priebus, apreciază că alegerea acestora de a consacra un documentar respectiv un serial lui Clinton reuşeşte să "perturbe echilibrul" alegerilor din 2016.

Cel de-al doilea şi ultimul mandat al preşedintelui Barack Obama se va termina la 20 ianuarie 2017. Americanii vor fi chemaţi la urne la începutul lui noiembrie 2016 pentru a alege un succesor.

Clinton, rivala lui Obama la primarele democrate din 2008, figurează în topul sondajelor pentru obţinerea învestiturii partidului său peste trei ani, însă cea care a fost secretar de Stat din 2009 până la începutul lui 2013 nu şi-a anunţat pentru moment intenţiile.

Cu toate acestea, pentru Priebus această candidatură este "probabilă" iar emisiunile CNN şi NBC se dovedesc "nedrepte pentru candidaţii la primarele democrate din 2016" şi "pentru candidatul republican, în cazul în care Clinton va participa vreodată la alegerile prezidenţiale" .

RNC a însoţit aceste plângeri cu ameninţarea de a boicota dezbaterile televizate din timpul primarelor din 2016. În 2011 şi 2012, 20 de dezbateri au avut loc între candidaţii la învestitura republicană.

"Dacă producţiile (emisiunilor despre Clinton) nu sunt anulate înainte de universitatea de vară a RNC, preşedintele Priebus va solicita un vot obligatoriu al RNC, care îl va împiedica să stabilească parteneriate cu aceste posturi pentru dezbaterile din primarele din 2016", a precizat partidul într-un comunicat.

NBC a anunţat în iulie că lucrează la un serial despre Hillary Clinton, al cărei rol care va fi jucat de actriţa Diane Lane. Divizia de filme a CNN a declarat la rândul său că prevede distribuirea unui documentar despre Clinton, regizat de Charles Ferguson, câştigătorul Oscarului pentru cel mai bun documentar în 2011. Filmul urmează să apară pe marile ecrane în 2014.

Ambele posturi au ridicat obiecţii la reclamaţiile republicane. Într-un scurt comunicat, divizia NBC News, care ar participa la organizarea eventuală a dezbaterilor, a subliniat că este "total independentă de NBC Entertainment", care produce serialul.

De asemenea, CNN a apreciat că "în loc să ia decizii premature cu privire la un proiect care este la începutul dezvoltării şi nu va fi gata pentru mai multe luni, încurajează membrii RNC să nu judece în necunoştinţă de cauză".

"Dacă aceştia vor decide să nu participe la dezbateri pe CNN, vom găsi această decizie neobişnuită, deoarece limitarea participării lor la dezbateri ar putea aduce un mare prejudiciu alegătorilor", a adăugat postul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici