SUA şi Europa "se confruntă cu o ameninţare comună" privind terorismul

Statele Unite şi Europa se confruntă cu o ameninţare comună în ceea ce priveşte terorismul şi trebuie să lupte împreună împotriva acestui pericol, a apreciat sâmbătă secretarul american al Justiţiei, Eric Holder, care s-a exprimat la Varese, în nordul Italiei, potrivit agenţiei ANSA.

58 afișări
Imaginea articolului SUA şi Europa "se confruntă cu o ameninţare comună" privind terorismul

Secretarul american al Justiţiei, Eric Holder (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În ceea ce priveşte riscul terorist în SUA şi Europa, suntem în faţa unor ameninţări comune şi trebuie să dezvoltăm politici de luptă comune, avem mult de lucru", a declarat oficialul, care a participat la o reuniune a miniştrilor de Interne din G6 (Germania, Spania, Italia, Franţa, Polonia, Marea Britanie).

"Trebuie să învăţăm unii de la alţii. Suntem pe deplin satisfăcuţi de cooperare anoastră cu Europa (...), dar este posibil să facem mult mai mult pentru a ne proteja cetăţenii", a adăugat el.

"Chiar dacă este un ocean care ne separă, ştim că cei care vor să facă rău Statelor Unite sunt hotărâţi să facă acelaşi lucru aliaţilor noştri europeni", a adăugat Holder.

Reuniunea G6, un format informal ale cărui decizii nu au valoare executorie, a început vineri seară cu o sesiune consacrată imigraţiei ilegale şi s-a încheiat sâmbătă cu examinarea problemelor legate de crima organizată şi terorism.

"Teroriştii improvizaţi, persoanele care au crescut în ţara noastră şi adesea au chiar cetăţenie şi care se transformă în autori de atentate reprezintă un fenomen alarmant", a declarat la rândul său ministrul italian de Interne, Roberto Maroni.

Pentru a încerca să lupte împotriva acestui pericol, miniştrii "au definit o strategie de prevenire care se bazează pe cooperarea între ţările noastre şi Statele Unite", a adăugat el.

Miniştrii au evocat de asemenea ameninţarea teroristă cu ocazia Cupei Mondiale de fotbal din Africa de Sud şi au propus consolidarea cooperării între diferite ţări.

"Am propus ca, dacă o echipă europeană este eliminată, agenţii care au însoţit-o pentru a garanta securitatea ei să rămână în Africa de Sud pentru a ajuta colegii din alte ţări", a precizat Maroni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici