SUA şi Japonia încearcă să convingă China să se implice mai mult în abordarea ameninţărilor nord-coreene

Mike Pence, vicepreşedintele SUA, şi premierul japonez, Shinzo Abe, au căzut de acord marţi că cele două state trebuie să încerce să convingă China să aibă un rol mai important în abordarea ameninţărilor nord-coreene, potrivit unui purtător de cuvânt al Guvernului din Japonia, citat de Russia Today.

1140 afișări
Imaginea articolului SUA şi Japonia încearcă să convingă China să se implice mai mult în abordarea ameninţărilor nord-coreene

SUA şi Japonia încearcă să convingă China să se implice mai mult în abordarea ameninţărilor nord-coreene (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ Hepta)

Cei doi lideri au confirmat că rolul Chinei este important în cadrul abordării chestiunii nord-coreene şi că trebuie să colaboreze cu statul chinez pentru ca acesta să se implice mai mult, a declarat un oficial japonez.

Donald Trump, preşedintele SUA, a avertizat că ar putea lansa un atac preventiv împotriva Coreei de Nord şi a trimis în zonă un portavion şi flota de escortă. Un atac american ar atrage risposte ale Coreei de Nord cel puţin asupra Coreei de Sud şi Japoniei.

Mai multe nave de război japoneze se vor alătura grupului naval american Carl Vinson care se îndreaptă spre Peninsula Coreeană, din cauza temerilor faţă de programul rachetelor nord-coreene.

Această acţiune are loc după ce preşedintele chinez a pledat pentru soluţionarea pe cale paşnică a tensiunilor între Statele Unite şi Coreea de Nord, în cursul unei convorbiri telefonice cu omologul său american, Donald Trump.

Xi Jinping, preşedintele Chinei, i-a transmis lui Donald Trump că Beijingul rămâne "disponibil să continue comunicarea şi coordonarea cu partea americană în ceea ce priveşte problemele ce ţin de peninsula (coreeană)".

Comandamentul militar american din Pacific a descris desfăşurarea navelor drept o ”măsură prudentă de a menţine” capacitatea militară în regiune şi ”starea de pregătire”.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici