Theresa May a cerut Turciei să respecte drepturile omului şi principiile statului de drept

Premierul britanic Theresa May a vizitat sâmbătă Turcia, unde a discutat cu liderii turci despre posibilitatea unui acord comercial post-Brexit şi a cerut Ankarei să respecte drepturile omului şi principiile statului de drept, notează agenţia de ştiri Reuters.

4211 afișări
Imaginea articolului Theresa May a cerut Turciei să respecte drepturile omului şi principiile statului de drept

Theresa May a cerut Turciei să respecte drepturile omului şi principiile statului de drept

May s-a întâlnit la Ankara cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi cu premierul Binali Yildirim.

Făcând referire la tentativa de lovitură de stat din luna iulie, May a declarat că este mândră de faptul că Marea Britanie a fost solidară cu Turcia, adăugând că "este important ca acum Turcia să îşi apere democraţia prin menţinerea statului de drept şi respectarea obligaţiilor internaţionale privind drepturile omului pe care Guvernul şi le-a asumat".

La rândul său, Erdogan a declarat presei că discuţiile s-au concentrat asupra cooperării în domeniul industriei apărării, adăugând că speră la intensificarea relaţiilor economice cu Marea Britanie.

Astfel, cele două state au semnat un acord în valoare de peste 100 de milioane de lire sterline care prevede dezvoltarea de avioane de vânătoare pentru Turcia.

Cu ocazia conferinţei de presă la care a participat şi May, premierul turc Binali Yildirim a anunţat că Marea Britanie şi Turcia plănuiesc să semneze un acord comercial după Brexit.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici