Video Doi pompieri ruşi şi-au făcut selfie la un mall cuprins de flăcări. REACŢIA autorităţilor după tragedia în care au murit 17 oameni - FOTO, VIDEO

Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă a prezentat scuze, după ce doi pompieri şi-au făcut selfie în faţa unui centru comercial cuprins de flăcări în oraşul Kazan, capitala republicii ruse Tatarstan, relatează agenţia Tass, în pagina electronică.

1797 afișări

Fotografia celor doi pompieri a fost publicată pe Internet vineri, la două zile după incendiul izbucnit la centrul comercial Admiral, care s-a soldat cu 17 morţi.

"Personalul ministerului, pompierii şi salvatorii care îşi fac datoria cu riscul vieţii nu ar trebui judecaţi după această nebunie", a precizat ministerul marţi. "Pompierii au salvat aproximativ 700 de persoane din incendiul de la centrul comercial", a adăugat Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă.

Autorităţile din Republica Tatarstan au anunţat că cei doi pompieri care şi-au făcut selfie în faţa clădirii cuprinse de flăcări au fost identificaţi şi vor fi vizaţi de măsuri disciplinare.

Şaptesprezece persoane au murit în incendiul izbucnit la 11 martie la primul dintre cele trei etaje ale centrului comercial Admiral din oraşul Kazan, care ulterior s-a prăbuşit.

Potrivit lui Andrei Rodighin, şeful serviciului de presă de la Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă din Tatarstan, primele echipe de pompieri au fost trimise pentru a încerca să salveze oamenii prinşi sub dărâmături.

"Cel mai probabil erau oameni de afaceri care au trecut de cordonul de securitate al poliţiei şi au intrat în clădire pentru a încerca să-şi salveze bunurile din flăcări. După aceea, clădirea s-a prăbuşit", a declarat Rodighin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici