Venezuela: Preşedintele Hugo Chavez nu va putea depune jurământul joi - VIDEO

Preşedintele venezuelean Hugo Chavez nu va depune jurământul joi, 10 ianuarie, aşa cum prevede Constituţia, ci mai târziu, în faţa Curţii Supreme de Justiţie, a anunţat marţi preşedintele Adunării Naţionale Diosdado Cabello.

384 afișări
Imaginea articolului Venezuela: Preşedintele Hugo Chavez nu va putea depune jurământul joi - VIDEO

Hugo Chavez (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Spitalizat din 10 decembrie în Cuba, unde este tratat de cancer, şeful statului "a cerut să se anunţe că, la recomandarea echipei sale medicale (...), procesul de recuperare postoperatorie se va prelungi dincolo de 10 ianuarie, motiv pentru care el nu se va putea prezenta la această dată în faţa Adunării Naţionale" pentru a fi învestit în funcţie, a declarat Cabello în faţa deputaţilor.

În consecinţă, în virtutea articolului 231 al Constituţiei, "depunerea jurământului va avea loc la o dată ulterioară în faţa Curţii de Justiţie", a adăugat Cabello.

Constituţia prevede ca şeful statului ales să depună jurământul la 10 ianuarie în faţa Adunării Naţionale în cursul unei ceremonii care să aibă loc în Venezuela şi care nu poate fi amânată.

Dar Guvernul invocă faptul că Legea fundamentală conţine o prevedere potrivit căreia dacă preşedintele ales nu poate depune jurământul în faţa Adunării, să facă acest lucru în faţa Curţii Supreme de Justiţie. În acest caz nu este menţionat niciun termen.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici