Venezuela: Preşedintele Hugo Chavez nu va putea depune jurământul joi - VIDEO

Preşedintele venezuelean Hugo Chavez nu va depune jurământul joi, 10 ianuarie, aşa cum prevede Constituţia, ci mai târziu, în faţa Curţii Supreme de Justiţie, a anunţat marţi preşedintele Adunării Naţionale Diosdado Cabello.

Hugo Chavez (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Spitalizat din 10 decembrie în Cuba, unde este tratat de cancer, şeful statului "a cerut să se anunţe că, la recomandarea echipei sale medicale (...), procesul de recuperare postoperatorie se va prelungi dincolo de 10 ianuarie, motiv pentru care el nu se va putea prezenta la această dată în faţa Adunării Naţionale" pentru a fi învestit în funcţie, a declarat Cabello în faţa deputaţilor.

În consecinţă, în virtutea articolului 231 al Constituţiei, "depunerea jurământului va avea loc la o dată ulterioară în faţa Curţii de Justiţie", a adăugat Cabello.

Constituţia prevede ca şeful statului ales să depună jurământul la 10 ianuarie în faţa Adunării Naţionale în cursul unei ceremonii care să aibă loc în Venezuela şi care nu poate fi amânată.

Dar Guvernul invocă faptul că Legea fundamentală conţine o prevedere potrivit căreia dacă preşedintele ales nu poate depune jurământul în faţa Adunării, să facă acest lucru în faţa Curţii Supreme de Justiţie. În acest caz nu este menţionat niciun termen.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 0 comentarii
Taguri:
VENEZUELA ,
PREŞEDINTE ,
COMENTARII

Nu exista comentarii

COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
Anuntul care aruncă în aer alegerile din Bucureşti. „Da, este adevărat, dar nu e o infracţiune”