Video Gândurile lui Cristoiu: Nu cred că Streinu Cercel va fi demis. O să ne aştepte multe alte operaţiuni de manipulare a opiniei publice de regimul Iohannis

  • Ion Cristoiu: Am avut de-a face cu operaţiune clasică: s-a inventat un pericol real prin manipulare, după modelul teroriştilor din decembrie
  • Iohannis a câştigat, dar întrebarea e ce a câştigat şi ce a pierdut din afacerea asta Adrian Streinu Cercel
  • Ion Cristoiu: Preşedintele şi PNL s-au prăbuşit în sondaje. Se încearcă o revenire şi în materie de comunicare, dar şi în materie de diversiuni
1673 afișări

Ion Cristoiu explică de ce documentul Balş mai face încă valuri, deşi preşedintele Iohannis nu s-a mai referit miercuri la protejarea persoanelor de peste 65 de ani în contextul relaxării restricţiilor după 15 mai, aşa cum a făcut marţi.

Evoluţia evenimentelor confirmă ipoteza mea, care ieri părea hazardată, şi anume că apariţia documentului, dramatizarea lui este o diversiune. De acuma devine teză că avem de-a face cu o operaţiune electorală, nu ştiu de cine pusă la cale, dar sigur cu acceptul lui Adrian Streinu Cercel (...) Noi am avut de-a face ieri cu apariţia unui text în presă, încă neasumat oficial, de dl Cercel sau Institut (...) deci eu cred că ne-am aflat în faţa unei operaţiuni clasice. Plecând de la un document real, s-a inventat un pericol prin manipulare, după modelul teroriştilor din decembrie, chiar şi după modelul supervirusului, pericolul ca seniorii să fie carantinaţi”, a afirmat jurnalistul.

Ion Cristoiu susţine că acest document i-a dat posibilitatea lui Klaus Iohannis să iasă cu declaraţii şi să puncteze electoral prin liniştirea persoanelor de peste 65 de ani. În opinia sa, Iohannis a câştigat, dar întrebarea care rămâne este ce a câştigat sau ce a pierdut prof.dr. Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Balş, că de demis nu crede că va fi demis.

“E clar, s-a referit şi premierul şi faptul că astăzi s-a continuat acest scandal arată că a fost vorba de o operaţiune. A câştigat foarte bine Klaus Iohannis. Întrebarea pe care mi-o pun eu, ca cetăţean cinstit, este ce a câştigat şi ce a pierdut din această afacere Adrian Streinu Cercel. Am văzut că s-a pus în discuţie să fie dat afară. Nu cred că va fi dat afară pentru că a fost această manipulare cu acceptul lui. El putea ieri să spună din start că <e un document care mi-a fost furat din sertar sau din servieta-diplomat sau l-am trimis eu ca document intern şi s-a scurs în presă> şi starea de urgenţă interzice asemenea scurgeri şi poate să ceară ştergerea lui de pe site”, a susţinut Ion Cristoiu.

Jurnalistul avertizează că vor urma şi alte operaţiuni de manipulare a opiniei publice în condiţiile în care şi preşedintele Iohannis şi PNl s-au prăbuşit în sondaje şi trebuie să recâştige procentele pierdute.

E clar după mesajul de astăzi că avem de-a face şi cu o campanie electorală. Preşedintele s-a prăbuşit în sondaje până acum, s-a prăbuşit şi PNL, şi se încearcă acum o revenire şi în materie de comunicare, şi în materie de diversiuni. O să ne aştepte multe alte asemenea operaţiuni de manipulare a opiniei publice de către oamernii regimului Klaus Iohannis care au, desigur, interesul să recâştige electoral punctele pierdute”, a subliniat Ion Cristoiu.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici