Video VIDEO Cea mai rară şi cea mai mare „Floare cadavru”

  • Un bărbat din Indonezia a găsit, din întâmplare, într-o plimbare, cea mai mare „floare cadavru”, extrem de rară şi, exact în perioada de înflorire.
  • Florile sale individuale sunt cele mai mari dintre toate.
1736 afișări
Rafflesia arnoldii, planta cu cea mai mare inflorescenţă din lume, are şi cel mai urât miros. Deşi este plăcută la vedere, floarea are un miros neplăcut, de carne putredă, de unde şi numele său. 
 
„Floarea cadavru” prosperă în pădurile tropicale din Borneo şi Sumatra, unde poate atinge şi şase metri înălţime.
 
Floarea trăieşte doar 72 de ore, timp în care are de muncă: emană un miros dezgustător pentru a atrage insecte pentru polenizare, conform Grădinei Botanice din Belgia. 
 
Rafflesia arnoldii înfloreşte complet doar timp de patru zile, perioadă în care mirosul emanat devine insuportabil pentru oameni, dar nu şi pentru insecte, care sunt „vrăjite” de duhoare. După înflorire, planta moare, iar în locul ei creşte o frunză. 
 
„Floarea cadavru” a fost descoperită în pădurile tropicale din Sumatra, în 1878, de către botanistul italian Odoardo Beccari. 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici