Video Iulia Vântur la ”Marius Tucă Show” : În India autorităţile au reacţionat prompt, eficient

Iulia Vântur la ”Marius Tucă Show” a vorbit despre situaţia din India în contextul pandemiei de coronavirus. Ea se află în oraşul Mumbai unde este izolată încă de pe data de 24 martie.

1091 afișări

Marius Tucă: Să ştii că m-am gândit înca de la începutul pandemiei la tine. Cum e starea în India, ce spune presa din India?

 
Iulia Vântu: Autorităţile au reacţionat prompt, eficient. Am intrat în izolare de pe 24 martie. Oamenii sunt speriaţi. Evident că mulţi au ignorat toate recomandările. Sunt unii oameni care nu reacţioneaza la astfel de recomandări.
 
T: S-au golit magazinele în India când s-a anunţat carantina?
I: Frica ne face să uităm de civilizaţie, cu toate că pe toate canalele de comunicaţie s-au transmis apeluri la linişte. Şi aici s-a întamplat la fel, cu cozile la magazine.Exact înainte de a se închide aeroportul un prieten mi-a spus că se închide aeroportul si m-a întrebat dacă plec sau rămân aici. Eu nu am vrut sa dau bir cu fugiţii.
 
I: Am venit la casa de vacanţa de lângă Mumbai pentru câteva zile şi am rămas blocaţi aici. E lockdown complet. Nimeni nu are voie să părăsească oraşul. Nimeni nu poate să plece, nimeni nu poate să intre. Spaţiile publice sunt închise. Poţi sa ieşi doar pentru a face cumpărăturile esenţiale şi pentru a merge la farmacie. Majoritatea lucrează de acasă. Sunt doar anumite companii care mai lucrează dar cu masuri extreme de protecţie. Este foarte greu de estimat numarul îmbolnăvirilor pentru că nu există testare. Sunt oameni neidentifiaţi în India. Pacienţii sunt luaţi în funcţie de numarul de simptome. E foarte greu să estimăm numarul concret.
 
T: Ce trebuie să faci în India ca să fii testat?
V: Trebuie sa fii într-o stare foarte grava.
 
T: Andreea Marian a iniţiat o campanie în Romania.
V: Probabil ca a iniţiat si ea, cea la care m-am alăturat eu se numeste "Daruieste viaţă". Mă bucur că sunt oameni care au iniţiat multe campanii. E nevoie de aceste campanii. Sunt mulţi medici care se îmbolnavesc.
 
T: Exista materiale de protectie in India?
I: Poliţiştii intră în contact direct cu toţi oamenii si nu au maşti. Şi pot să transmită virusul de la un cetăţean la altul.
 
T: Televiziunile ce transmit?
I: Nu am urmarit atât de mult programele TV. Îmi iau informaţiile de pe internet. Oamenii recomanda acelaşi lucru. Staţi în casă, protejati-vă nasul şi gura, spalati-va pe maini.
 
T: Părinţii tăi sunt acasa la Iasi nu?
I: Da, stau la casă unde au gradină au şi gâini.  Au tot ce le trebuie. Tatăl meu mai iese pentru diverse cumpărături. Din punctul ăsta de vedere rasuflu uşurată.
 
T: Când te întorci in RO?
I: La sfârşitul izolării.
 
T: Care sunt cele mai urmărite programe la TV Indiană?
I: Cred că talent show-urile. Evident, filmele. Industria cinematografică aici e imensa. Filmele au cel mai mare success aici.
 
T: Cum este meniul unei familii clasice indiene?
I: Mâncarea tradiţională pe care încearcă orice persoană să o aibă pe masa este orezul si daul, un fel de supa de linte.
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici