Anastase: Moţiunea de cenzură se citeşte luni şi se va discuta joi

Preşedinta Camerei Deputaţilor Roberta Anastase a anunţat că moţiunea cenzură iniţiată de PNL şi UDMR pe tema salarizării unitare se va citi luni în plenul parlamentului, iar joi se va dezbate.

23 afișări
Imaginea articolului Anastase: Moţiunea de cenzură se citeşte luni şi se va discuta joi

Anastase: Moţiunea de cenzură se citeşte luni şi se va discuta joi (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Azi (luni, n.r.) se citeşte iar joi se va dezbate moţiunea de cenzură", a precizat preşedinta Camerei Deputaţilor, în timp ce membrii Birourilor Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului se aflau în şedinţă.

Roberta Anastase a fost întrebată dacă premierul va fi prezent în parlament în momentul în care moţiunea de cenzură va fi citită, preşedinta Camerei precizând că primul ministru va fi anunţat de acest lucru.

Moţiunea de cenzură a fost iniţiată de 120 de senatori şi deputaţi aparţinând PNL şi UDMR, după ce guvernul şi-a asumat în Parlament răspunderea pe legea salarizării unitare.

Şedinţa Birourilor Permanente ale Camerei Deptuaţilor şi Senatului continuă pe ordinea de zi aflându-se o scrisoare a comisiilor de buget ale Camerei Deputaţilor şi Senatului privind expirarea mandatului Consiliului de Administraţie al BNR şi o scrisoare din partea grupului parlamentar al Alianţei politice PSD+PC din Camera Deputaţilor.

Moţiunea se va citi, luni, în plenul Parlamentului, începând de la ora 16.00, urmând să fie dezbătută, în plenul reunit, joi, de la ora 10.00.

Moţiunea de cenzură semnată de parlamentari PNL şi UDMR a fost depusă la secretariatele celor două Camere ale Parlamentului, a declarat, joi, deputatul liberal Eugen Nicolăescu.

Vicepreşedintele deputaţilor PNL declarase anterior că moţiunea de cenzură este intitulată "Guvernul PDL-PSD a hotărât: Decât muncă fără rost, mai bine puţin şi prost". Nicolăescu a menţionat că nu se impunea adoptarea unei legi "de o complexitate deosebită", cum este cea a salarizării unitare, prin angajarea răspunderii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici