Au fost discuţii aprinse pe prima temă a dezbaterii electorale dintre Donald Trump şi Joe Biden. De ce s-au contrazis politicienii

  • Prima temă a dezbaterii – lupta împotriva Coronavirusului
  • Biden: ”Voi închide virusul, nu ţara"
  • Trump: "Cred că calendarul meu va fi mai precis”
709 afișări
Imaginea articolului Au fost discuţii aprinse pe prima temă a dezbaterii electorale dintre Donald Trump şi Joe Biden. De ce s-au contrazis politicienii

Sursa foto: profimedia

Preşedintele SUA, Donald Trump, şi adversarul său democrat, Joseph Biden, s-au contrazis puternic, la începutul dezbaterii electorale, pe tema modului în care a fost gestionată pandemia de coronavirus.

Donald Trump a justificat acţiunile Administraţiei sale, argumentând că nu vrea blocarea economiei şi atribuind vina Chinei pentru apariţia pandemiei. De partea cealaltă, Joseph Biden a criticat dur reacţiile întârziate ale Administraţiei Donald Trump în combaterea pandemiei. "Oricine este responsabil de atât de multe decese nu trebuie să rămână preşedinte". 

Întrebat cum va plăti China pentru daunele produse, Trump a subliniat că statul chinez plăteşte deja "taxe vamale de miliarde de dolari".

Preşedintele SUA a dat asigurări că "în câteva săptămâni" va apărea un vaccin, care va fi distribuit rapid. "Pandemia va trece, ne apropiem de acest moment. Va trece", a insistat Trump, el însuşi infectat şi vindecat de Covid-19.

Biden a contestat afirmaţia lui Donald Trump că oamenii învaţă să supravieţuiască virusului SARS-Cov-2, afirmând că realitatea este că "oamenii învaţă să moară de coronavirus".

 

Scenarii Congres-Preşedinte

Dacă te întrebi ce se va alege de America şi cum ar arăta cel mai puternic stat din lume cu Trump la putere, dar cu un Senat condus de democraţi, analistul Iulian Chifu vine cu explicaţii şi prognoze.

Iulian Chifu, analist politic: Din cauza asta este şi foarte fascinantă democraţia americană. Echilibrele sunt foarte bune. Dar eu vă propun să ne gândim invers. Dar dacă puterea i-ar reveni aceluiaşi partid? Atunci se pierde foarte mult din echilibre.

Dar hai să-ţi arăt cum se văd lucrurile de la 9.000 de kilometri depărtare. De la faţa locului îţi vorbeşte Steven Bonica, editorul şef al publicaţiei Romanian Tribune din Chicago.

Steven Bonica, editor şef şi publisher Romanian Tribune Newspaper: Am o foarte mare dorinţă şi o foarte mare încredere că agenda administraţiei Trump pentru următorii patru ani va oferi o mult mai mare stabilitate şi un mult mai bun potenţial cetăţenilor americani decât o poate oferi o administraţie Biden.

Marian Petruţa, jurnalist Lumea Liberă: Nu cred că se vor mai întâmpla lucruri spectaculoase. Cred că sunt doar nişte petarde care se mai aruncă în momentul de faţă prin această campanie electorală. Dacă este ceva ilegal în ceea ce a făcut fiul candidatului democrat, cred că justiţia rămâne să verifice. Eu sunt în favoarea unei reveniri la decenţă şi normalitate.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici