Explozia de la Manchester Arena: Politicienii români transmit mesaje de condoleanţe şi solidaritate/ Reacţia Principesei Margareta: Am aflat cu profundă tristeţe şi cu oroare

Politicienii români au ţinut să îşi exprime condoleanţele şi susţinerea pentru victimele atacului terorist de la Manchester Arena, din Manchester, Anglia, publicând mesaje pe reţelele de socializare.

544 afișări
Imaginea articolului Explozia de la Manchester Arena: Politicienii români transmit mesaje de condoleanţe şi solidaritate/ Reacţia Principesei Margareta: Am aflat cu profundă tristeţe şi cu oroare

Atacul TERORIST de la Manchester Arena: Politicienii români transmit mesaje de condoleanţe şi solidaritate

Grindeanu: Ambadasa României la Londra, în permanentă legătură cu autorităţile britanice

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, marţi, pe Facebook, că Ambadasa României la Londra este în permanentă legătură cu autorităţile britanice, pentru a afla dacă sunt români printre victime exploziei de la Manchester Arena, afirmând că "toate gândurile" se îndreaptă către cei afectaţi de atentat.

"Toate gândurile noastre se îndreaptă către familiile celor care şi-au pierdut viaţa şi către cei răniţi în urma exploziei din Manchester. Ambadasa României la Londra e în permanentă legătură cu autorităţile britanice, pentru a afla dacă sunt români printre victime. Numărul de urgenţă al misiunii diplomatice este 0044 7738716335", a declarat premierul Sorin Grindeanu, pe Facebook.

Poliţia analizează posibilitatea unui atac terorist pe Arena Manchester, unde mai mulţi oameni au murit din cauza unei explozii care s-a produs, luni seara. Cel puţin 19 persoane şi-au pierdut viaţa şi 50 sunt rănite, potrivit Poliţiei din Manchester, citează New York Times.

Dragnea: Condamn cu fermitate atentatul de pe Manchester Arena

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Liviu Dragnea, a condamnat, marţi, atentatul de pe Manchester Arena, el menţionând că este alături de victimile şi familiile lor şi că speră ca printre cei răniţi să nu fie şi români.

"Condamn cu fermitate atentatul de pe Manchester Arena! Sunt alături de victimile şi familiile lor şi sper din tot sufletul ca printre cei răniţi să nu fie şi români!", a scris Dragnea pe Facebook, el distribuind şi o fotografie reprezentând o arenă cu public, pe care este imprimat mesajul "Pray for Machester".

Iohannis: Indignat şi întristat de vestea groaznică şi Manchester

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, miercuri dimineaţă, un mesaj pe Twitter, în limba engleză, în care se declară ”indignat şi întristat de vestea groaznică” din Manchester

”Revoltat şi întristat de vestea groaznică din #Manchester. Gândurile noastre se adresează victimelor şi celor dragi. Solidaritate cu Regatul Unit”, a scris preşedintele Klaus Iohannis pe Twitter.

 

 

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de condoleanţe Reginei Elisabeta a II-a

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis marţi un mesaj de condoleanţe reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, în urma atacului sinucigaş de la Manchester, în care şi-au pierdut viaţa 22 de persoane.

”Preşedintele a adresat, în nume personal şi al ţării noastre, sincere condoleanţe familiilor victimelor şi însănătoşire grabnică celor răniţi”, precizează Administraţia Prezidenţială.

Şeful statului a dat asigurări Marii Britanii că România va continua să sprijine lupta împotriva terorismului.

"În aceste momente de grea încercare, doresc să exprim solidaritatea deplină a României şi poporului român cu Regatul Unit şi întregul său popor. Vă asigur de sprijinul deplin al României pentru continuarea luptei împotriva terorismului.", se arată în mesajul preşedintelui Klaus Iohannis.

Turcan: Atacul de la Manchester arată din nou cât de prezent este pericolul terorist

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, marţi, că atacul terorist de la Manchester este "o tragedie" pentru "ţările care preţuiesc viaţa şi umanitatea", afirmând că incidentul arată "din nou cât de prezent este pericolul terorist".

"Atacul terorist de la Manchester este o tragedie pentru toate ţările care preţuiesc viaţa şi umanitatea şi arată din nou cât de prezent e pericolul terorist", a declarat preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, pe Facebook.

Raluca Turcan a transmis condoleanţe familiilor victimelor.

"Condoleanţe familiilor victimelor! Sper din tot sufletul ca o asemenea nenorocire să nu mai fie posibilă vreodată", a conchis Turcan.

Poliţia analizează posibilitatea unui atac terorist pe Arena Manchester, unde mai mulţi oameni au murit din cauza unei explozii care s-a produs, luni seara. Bilanţul victimelor exploziei din Manchester a ajuns la 22 de morţi şi 59 de răniţi.

Ian Hopkins, şeful poliţiei din Manchester, a declarat că acesta este cel mai terifiant incident pe care forţele de ordine din oraşul britanic l-au avut de înfruntat până în prezent.

El a adăugat că peste 400 de ofiţeri de poliţie au fost desfăşuraţi noaptea trecută la faţa locului.

Potrivit acestuia, incidentul este tratat precum un atac terorist, poliţia considerând că actul a fost întreprins de o singură persoană.

Atacatorul ar fi decedat în urma exploziei. El ar fi purtat asupra sa un dispozitiv explozibil pe care l-a detonat. Poliţia investighează dacă acesta a acţionat de unul singur.

Poliţia nu cunoaşte încă detalii, dar confirmă faptul că printre cei decedaţi se numără şi persoane minore.

Ian Hopkins nu a confirmat dacă atacatorul este de naţionalitate britanică.

El a mai spus că este important ca oamenii să rămână vigilenţi, dar să meargă mai departe cu viaţa lor de zi cu zi.

Orice tip de activitate suspicioasă va putea fi raportată la un număr de urgenţă al forţelor ce luptă împotriva terorismului.

Mesajul Principesei Margareta după atacul din Manchester: Am aflat cu profundă tristeţe şi cu oroare

Principesa Moştenitoare Margareta, Custodele Coroanei române, a transmis marţi un mesaj cu privire la atacul terorist de la Manchester, Marea Britanie, care a avut loc luni noapte la concertul susţinut de cântăreaţa Ariana Grande pe stadionul Manchester Arena.

„Am aflat cu profundă tristeţe şi cu oroare despre atacul criminal comis noaptea trecută în oraşul Manchester.

Întreaga Familie Regală a României este alături cu sufletul de toate familiile care au pierdut pe cei dragi, ca şi de cei care suferă în urma acestei atrocităţi.

Cu toţii avem nevoie să rămânem solidari în apărarea fermă a valorilor şi libertăţilor noastre comune.”, a transmis Principesa Moştenitoare Margareta, Custodele Coroanei române.

Cel puţin 22 persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 59 sunt rănite din cauza unei explozii ce a avut loc la finalul show-ului, potrivit New York Times. Majoritatea celor prezenţi pe arenă erau copii şi adolescenţi. Ambasada României în Marea Britanie a făcut demersuri pe lângă autorităţi pentru a afla dacă printre victime sunt şi români.
 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici