Video Ponta vrea reforme în sănătate. Premierul, afectat că Plumb nu a găsit o soluţie pentru majorarea salariilor asistenţilor sociali. El cere o soluţie şi pentru profesori - VIDEO

Victor Ponta a declarat, miercuri, la începutul şedinţei de guvern în care urmează să se aprobe ordonanţa de urgenţă privind creşterea cu 25% a salariilor din sistemul sanitar, că majorarea veniturilor medicilor trebuie să fie dublată de reforme şi că trebuie o soluţie şi pentru profesori.

1804 afișări

Premierul Victor Ponta s-a arătat deranjat de faptul că ministrul Muncii, Rovana Plumb, nu a găsit o soluţie pentru ca şi salariile asistenţilor sociali să se majoreze cu 25%, de la 1 octombrie, şi i-a cerut acesteia să găsească o soluţie în acest sens.

Premierul a întrebat-o pe Rovana Plumb dacă a găsit o soluţie pentru a creşte şi salariile asistenţilor sociali cu 25%, de la 1 octombrie, odată cu majorarea veniturilor personalului din sistemul de Sănătate, iar ministrul Muncii a negat.

"Doamna ministru Plumb, aţi reuşit şi pentru asistenţii sociali?", a întrebat Ponta.

Ministrul Muncii a răspuns: "Nu!", iar premierul a cerut explicaţii, dar nu le-a primit.

"De ce n-aţi reuşit? Vă aştept atunci cu o soluţie pentru că, totuşi, asistenţii sociali au o activitate la fel de importantă ca şi cei din sistemul sanitar. Vă rog să găsiţi o soluţie ca să păstrăm totuşi un echilibru", i-a mai spus Ponta lui Plumb.

Victor Ponta a mai spus, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că majorarea salariilor trebuie să "meargă mână în mână" cu reformele din sistem, făcând referire în primul rând la cardul de sănătate.

Şeful Executivului a mai declarat că trebuie găsită o soluţie în cadrul legii salarizării astfel încât creşterile din sistemul sanitar să meargă în acelaşi ritm cu cele din educaţie şi să nu apară discrepanţe între medici şi profesori, în condiţiile în care "educaţia şi sănătate sunt cele două domenii nu doar de interes şi importanţă naţională, dar care trebuie să meargă împreună".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici