Preşedintele Klaus Iohannis a fost invitat de CCR să participe la judecarea sesizării sale şi a CSM privind OUG 13

Curtea Constituţională i-a adresat preşedintelui Klaus Iohannis invitaţia de a participa miercuri la judecarea sesizării sale şi a CSM privind conflictul de natură constituţională între puterile statului, şedinţa fiind una publică, a precizat, marţi, preşedintele CCR, Valer Dorneanu.

2629 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Klaus Iohannis a fost invitat de CCR să participe la judecarea sesizării sale şi a CSM privind OUG 13

Preşedintele Klaus Iohannis a fost invitat de CCR să participe la judecarea sesizării sale şi a CSM privind OUG 13 (Imagine: Alexandra Pandrea / Mediafax Foto)

"Am invitat părţile, l-am invitat şi pe preşedintele României, dar nu în calitate de parte, că nu e parte. Parte sunt Parlamentul, Guvernul şi CSM. Am adresat o invitaţie de a participa la invitaţie şi preşedintelui. Vom vedea mâine (miercuri, n.r.) dacă vine sau nu, noi ne-am făcut datoria să-l înştiinţăm cu privire la termenul de judecată al sesizării pe care domnia sa a făcut-o - şi una similară a făcut CSM", a detaliat Dorneanu.

El a spus că şedinţa de miercuri a CCR în care se vor soluţiona cele două sesizări pe conflict de natură constituţională - ale preşedintelui Iohannis şi a CSM - între puterile statului va fi una publică.

Întrebat de ce se procedează la o şedinţă publică, fiind, de altfel, pentru prima dată când se face o şedinţă publică, Dorneanu a răspuns: "Am avut două practici diferite. O dată am avut în vedere că sunt părţile autorităţi mai mari - am judecat în sala de consiliu, tot şedinţă publică fiind şi atunci - dar acum ne ducem exact unde ne trimite legea noastră de organizare în sala pe care o ştiţi atât de bine", a precizat Dorneanu.

El a arătat că excepţia ridicată de Avocatul Poporului pe OUG 13 va fi discutată joi, şedinţa fiind tot publică.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici