UDMR: Vom vota învestirea Guvernului, dacă nu apar surprize în comisii

Kelemen Hunor a anunţat miercuri, după ce PSD a votat lista miniştrilor propuşi, că UDMR va vota pentru învestirea Guvernului Tudose în plenul Parlamentului, dacă nu apar surprize în comisii.

420 afișări
Imaginea articolului UDMR: Vom vota învestirea Guvernului, dacă nu apar surprize în comisii

UDMR: Vom vota învestirea Guvernului, dacă nu apar surprize în comisii

„(...) posibilitatea de a susţine guvernul mâine a rămas una foarte directă, deschisă. Am votat în unanimitate. Colegii mei au susţinut că dacă nu apar mâine în comisii surprize neplăcute atunci vom vota învestirea guvernului, ceea ce nu înseamnă că vom fi de acord cu toate măsurile pe care le va lua guvernul în perioada următoare”, a declarat liderul UDMR, Kelemen Hunor, în urma întâlnirii pe care parlamentarii UDMR au avut-o cu Liviu Dragnea şi Mihai Tudose.

Kelemen Hunor a susţinut că UDMR a susţinut proiecte de lege iniţiate de PSD-ALDE, iar coaliţia de guvernare a susţinut iniţiativele minorităţii maghiare, aşa cum s-a întâmplat marţi, în Senat, cu legea învăţământului.

„Există un acord de colaborare parlamentară şi în interiorul acordului există această posibilitate de a da un vot mâine guvernului. După 30 iunie vom analiza cum a decurs această această colaborare parlamentară din sesiunea de primăvară, fiindcă nu facem parte din guvern, dar am susţinut multe proiecte venite dinspre Guvern, aşa cum şi PSD şi ALDE au susţinut multe proiecte iniţiate de noi, inclusiv ieri, în Senat, amendarea legii învăţământului (...)”, a spus Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a susţinut că o formaţiune cu 6,5%, în Parlament, aşa cum este UDMR, trebuie să caute parteneri pentru proiectele de lege pe care le iniţiază, afirmând că „în zona opoziţiei în acest moment un astfel de partener nu există”.

„(...) săptămâna care a trecut, inclusiv la votul de ieri, la un proiect de lege, luările de cuvânt ne-au arătat că nu prea există în acest moment o dechidere şi rămâne această coaliţie PSD-ALDE pentru a dialoga cu ei. Acest lucru nu înseamnă că nu vom căuta şi pe partea cealaltă interlocutori, cu PNL, cu USR în primul rând, cu cele două formaţiuni mai mari, dar acest lucru nu înseamnă că vrem să ne izolăm în Parlament, într-un colţ şi să aşteptăm vremurile mai bune” , a spus Kelemen.

Parlamentarii UDMR nu au însă obligaţia de a vota în comisiile de specialitate miniştrii propuşi.

Keleme Hunor a spus că nu sunt schimbări majore şi UDMR a considerat după discuţia avută cu Liviu Dragnea şi Mihai Tudose şi în baza acordului de colaborare că pot să susţină noul Guvern.

Liderul UDMR şi-a pierdut răbdarea când a fost întrebat ce a cerut în schimbul susţinerii Guvernului Mihai Tudose.

„Nu am cerut nimic, ce dracu să cerem? Când? Păi mâine este ultima zi, ce să cerem? Dacă citiţi programul de guvernare, acolo scrie adoptarea legii minorităţilor naţionale. Programul de guvernare a fost votat după alegeri, deci nu a apărut săptămâna trecută. Cei care se fac că a apărut săptămâna trecută ori nu citesc, şi este un lucru aproape firesc în România ca oamenii să nu citească, ori sunt rău intenţionaţi”, a răspuns Kelemen.

Kelemen Hunor a spus că UDMR nu a cerut funcţii în administraţia centrală şi locală, precizând că cei care ocupă deja funcţii şi le vor păstra.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici