OMS solicită mai multe date despre Covid în China, după ce a fost publicat bilanţul deceselor

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a îndemnat China să comunice informaţii mai detaliate despre situaţia coronavirusului, după ce Beijingul a raportat că, de la începutul lunii trecute, au avut loc aproape 60.000 de decese legate de Covid în această ţară.

443 afișări
Imaginea articolului OMS solicită mai multe date despre Covid în China, după ce a fost publicat bilanţul deceselor

OMS solicită mai multe date despre Covid în China, după ce a fost publicat bilanţul deceselor

Şeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a reiterat importanţa unei cooperări mai profunde şi a transparenţei Chinei în cadrul discuţiilor cu Ma Xiaowei, directorul Comisiei Naţionale de Sănătate a naţiunii asiatice, potrivit unei declaraţii de sâmbătă.  
 
În timp ce Beijingul a raportat anterior că subvariantele omicron BA.5.2 şi BF.7 circulă în prezent în ţară, OMS a cerut o defalcare mai detaliată a datelor Covid din China, inclusiv informaţii privind alte secvenţe, potrivit Bloomberg.
 
Autorităţile chineze au raportat sâmbătă că au existat în total 59.938 de decese legate de Covid în spitalele din întreaga ţară între 8 decembrie şi 12 ianuarie. Oficialii din domeniul sănătăţii la nivel mondial şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la lipsa unui schimb de informaţii în timp util în China, unele ţări impunând restricţii pentru călătorii chinezi.
 
OMS a declarat că analizează cele mai recente informaţii şi situaţia epidemiologică generală din China, care se confruntă cu un val rapid şi intens de infecţii cu un impact clinic mai mare asupra persoanelor în vârstă şi a celor cu afecţiuni subiacente. Epidemiile sunt similare cu experienţele altor ţări, cu o presiune crescută asupra serviciilor de sănătate.
 
China va continua să susţină rolul OMS în reunirea eforturilor internaţionale de combatere a virusului, a declarat Ma, citat de Comisia Naţională de Sănătate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici