Video Aglomeraţie în Gara de Nord, elevii şi studenţii călătoresc gratuit dus-întors pentru a vota acasă

Casele de bilete din Gara de Nord sunt luate cu asalt de către studenţii şi elevii care beneficiază de gratuitatea pentru o călătorie dus-întors la domiciliu în vederea participării la vot. Mulţi dintre ei sunt blocaţi din cauză că trebuie să ia bilet dus-întors pentru a beneficia de gratuitate.

2164 afișări

Călătorii sunt îndrumaţi şi spre automatele de bilete din gară, iar reprezentanţii CFR Călători spun că aglomeraţia s-a creat şi din cauză că beneficiarii de gratuităţi nu vin pregătiţi pentru a achiziţiona cursele dus-întors, ci numai dus sau numai întors.

„Reiterăm informaţiile anunţate anterior, respectiv că gratuitatea pentru a merge la domiciliu în vederea participării la vot se acordă numai pentru călătoriile dus-întors, nu doar pentru dus sau pentru întors”, a precizat vineri, pentru MEDIAFAX, Alina Predescu, purtător de cuvânt al CFR Călători.

Elevii şi studenţii cu drept de vot beneficiază, în perioada 8-12 decembrie 2016, de transport gratuit pe calea ferată din localităţile în care studiază către cele de domiciliu şi retur, cu tren Regio şi InterRegio, clasa a II-a, în baza prevederilor OUG 89/2016.

„Biletul de călătorie se eliberează de la casele de bilete ale staţiilor de cale ferată şi agenţiilor de voiaj, în baza actului de identitate şi a carnetului de elev/student vizat pentru anul şcolar/universitar în curs, sau a adeverinţei care atestă calitatea de elev/student, fiind obligatorie procurarea în acelaşi timp a biletului atât pentru dus (spre localitatea de domiciliu) , cât şi pentru întors (dinspre localitatea de domiciliu). Călătoria de întoarcere se va efectua în zilele de 11 sau 12 decembrie”, a precizat recent, într-un comunicat, CFR Călători.

Transportatorul public feroviar de călători a mai precizat că legitimaţiile de călătorie eliberate în condiţiile OUG 89/2016 „nu dau dreptul la modificarea contractului de transport, respectiv amânare, anticipare sau întreruperea călătoriei”.

Societatea de Transport Feroviar de Călători CFR Călători S.A. este operatorul naţional feroviar de pasageri care efectuează transportul public de călători pe calea ferată.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici