Conferinţa MAS | Charles Wald: Configuraţia geopolitică se schimbă/ Dacă se invocă Articolul 5, eu garantez că Statele Unite şi NATO vor apărea

Configuraţia geopolitică se modifică, iar Alianţa Nord-Atlantică trebuie să se adapteze noilor provocări în materie de securitate, a afirmat Charles Wald, fost locţiitor al şefului Comandamentului SUA în Europa, salutând iniţiativa organizării Conferinţei Monitorului Apărării şi Securităţii.

2235 afișări
Imaginea articolului Conferinţa MAS | Charles Wald: Configuraţia geopolitică se schimbă/ Dacă se invocă Articolul 5, eu garantez că Statele Unite şi NATO vor apărea

Conferinţa MAS | Charles Wald: Configuraţia geopolitică se schimbă, NATO trebuie să se adapteze

Mulţumesc "acestei echipe extraordinare" care a organizat Conferinţa Monitorului Apărării şi Securităţii. "Trebuie să vă laud" pentru acest eveniment, a subliniat Wald.

"Ştiu că a existat îngrijorare în legătură cu angajamentele Statelor Unite în cadrul NATO, dar principala problemă nu se referă la angajamentele SUA faţă de NATO, ci la angajamentele restului ţărilor din cadrul NATO", a argumentat generalul Charles Wald, subliniind că alianţele internaţionale conferă influenţă naţiunilor participante.

"La nivel mondial sunt mari probleme, nu am mai văzut lucruri de o asemenea amploare. China nu este o chestiune trivială. Apărarea nu este doar de tip militar, ci şi economică, diplomatică. Nu este vorba doar de puterea militară, alianţele au greutate la nivel internaţional", a adăugat generalul Charles Wald în încheierea Conferinţei Monitorului Apărării şi Securităţii.

"Cred că ar fi bine pentru România să continue să fie partener apropiat al SUA şi există aşteptări şi ca Statele Unite să fie un aliat mai puternic al României", a argumentat Charles Wald, notând că România este "pe un drum democratic", cu politici economice coerente şi "cu influenţă".

"Ideea alianţelor de genul NATO este ca un grup de naţiuni să aibă mai multă greutate la nivel politic, economic şi militar", a insistat generalul Charles Wald, pledând pentru proceduri mai eficiente de modernizare a echipamentelor militare.

Charles Wald a apreciat că ţările din cadrul NATO nu trebuie să aibă dubii privind angajamentele Statelor Unite faţă de Alianţa Nord-Atlantică. "Dacă se invocă Articolul 5, eu garantez că Statele Unite şi NATO vor apărea", a subliniat Charles Wald, considerând că acelaşi lucru ar trebui să fie valabil şi în mod reciproc, în cazul unei ameninţări militare care ar viza Statele Unite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici