Deputatul Ana Birchall este audiată la DNA Ploieşti ca martor în dosarul "Tony Blair" - VIDEO

Deputatul Ana Birchall este audiată, miercuri, la DNA Ploieşti, ca martor în dosarul în care fostul premier Victor Ponta este acuzat că a primit 220.000 de euro pentru a-i asigura lui Sebastian Ghiţă un loc eligibil la alegerile din 2012, transmite corespondentul MEDIAFAX.

934 afișări
Imaginea articolului Deputatul Ana Birchall este audiată la DNA Ploieşti ca martor în dosarul "Tony Blair" - VIDEO

Deputatul Ana Birchall este audiată la DNA Ploieşti ca martor în dosarul "Tony Blair" (Imagine Marius Dumbraveanu / Mediafax Foto)

Ana Birchall a declarat, la intarea în sediul DNA Ploişeti, că a fost citată în calitate de martor, refuzând să dea alte detalii.

Surse judiciare au declarat corespondentului MEDIAFAX că deputatul este audiat în dosarul în care fostul premier Victor Ponta este acuzat că a primit 220.000 de euro pentru a-i asigura lui Sebastian Ghiţă un loc eligibil la alegerile din 2012.

În septembrie, deputatul Ana Birchall scria pe pagina personală de Facebook detalii despre aducerea lui Tony Blair în România, în primăvara anului 2012, susţinând că i s-a transmis foarte limpede că acesta nu va percepe onorariu.

Ana Birchall sublinia că fost doar ''persoana care a mijlocit dialogul iniţial şi schimbul de contacte'', dar că nu s-a implicat în ''aspecte de natură financiară'', având în vedere că ''în calitate de secretar internaţional al PSD era o obligaţie profesională de a propune organizarea unor evenimente, inclusiv cu invitaţi de marcă de peste hotare''.

''Mi s-a transmis foarte limpede faptul că dl. Tony Blair nu va percepe onorariu, dar încurajează gazdele să sprijine o acţiune caritabilă indicată de domnia sa. Neavând legitimitatea şi calitatea juridică să mă implic în aspectele de natură financiară am transmis fundaţiei organizatoare din România mesajul echipei oaspetelui din Marea Britanie, pentru continuarea directă a dialogului, contribuţia mea oprindu-se aici'', explica social-democrata.

Ea adăuga că toate aspectele de ordin logistic ale vizitei au fost asigurate de echipa desemnată de Fundaţia gazdă din România, inclusiv formatul final al dezbaterii si lista aferentă de invitaţi.

Precizările au venit după ce fostul premier Victor Ponta a afirmat că invitarea lui Tony Blair în România a fost făcută la iniţiativa Anei Birchall.

''Singurul aspect cu care doamna Birchall m-a informat legat de alte cheltuieli a fost faptul că Dl. Blair nu solicită onorariu, însă încurajează organizatorii din România să facă o donaţie către o fundaţie de caritate indicată de către domnia sa / nefiind vorba de bani de la PSD nu am cerut detalii şi nici nu m-am implicat în vreun alt fel în acest aspect (…) Toate negocierile privind programul vizitei şi partea de donaţii au fost purtate direct de către Ana Birchall'', scria Ponta pe Facebook.

El susţinea că a aflat despre ''suma donaţiei, firma care a donat şi beneficiarul'' din dosarul penal deschis pe numele său la DNA Ploieşti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici