DIICOT a clasat dosarul ”Balena Albastră”, în care se investigau posibile fapte comise în cadrul jocului/ Concluziile anchetatorilor

Dosarul în care se făceau investigaţii privind condiţiile în care au fost răniţi sau au murit, anul trecut, mai mulţi minori, existând suspiciuni de fapte comise în cadrul jocului Balena Albastră, a fost clasat.

733 afișări
Imaginea articolului DIICOT a clasat dosarul ”Balena Albastră”, în care se investigau posibile fapte comise în cadrul jocului/ Concluziile anchetatorilor

Dosarul în care se investigau posibile fapte comise în cadrul jocului Balena Albastră, clasat

"Dată fiind amploarea pe care fenomenul a luat-o, ca urmare a propagării avertismentelor prin intermediul mass-media, s-a decis preluarea de către DIICOT – ST Braşov a tuturor cauzelor care vizau implicarea persoanelor în jocul „Balena Albastră”, fie în calitate de jucători, fie în calitate de administratori, pentru a se putea da o rezolvare unitară. În cadrul dosarului penal nr. 35D/P/2017 au fost reunite 10 cauze penale, precum şi lucrări speciale, în toate existând indicii privind infracţiuni săvârşite în legătură cu jocul „Balena Albastră”", potrivit DIICOT.

În urma cercetărilor, în ce priveşte mai multe decese, anchetatorii au stabilit că a fost vorba fie de accidente, fie de sinucideri, neexistând indicii şi probe referitoare la joc.

De asemenea, în privinţa unor minori care spuneau ca s-au rănit ca urmare a instrucţiunilor din cadrul jocului, procurorii nu au găsit suficiente indicii sau nu au reuşit să identifice persoanele cu care erau în contact.

Drept urmare, toate cele 10 cauze reunite au fost clasate.

Jocul "Balena Albastră", al cărui final ar putea fi chiar decesul, a intrat în atenţia autorităţilor din România după ce în alte state jocul a făcut victime.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici