Premierul Japoniei a vizitat Grădina Japoneză din Bucureşti, unde a fost însoţit de Gabriela Firea - GALERIE FOTO

Prim-ministrul Japoniei, Shinzo Abe, a vizitat, miercuri, Grădina Japoneză din parcul Regele Mihai (Herastrau), premierul fiind însoţit de primarul Capitalei, Gabriela Firea.

1949 afișări
Imaginea articolului Premierul Japoniei a vizitat Grădina Japoneză din Bucureşti, unde a fost însoţit de Gabriela Firea - GALERIE FOTO

Premierul Japoniei a vizitat Grădina Japoneză din Bucureşti. Prim-ministrul a fost însoţit de Gabriela Firea - GALERIE FOTO

"Cei doi oficiali au discutat şi despre memorandumul semnat de Primăria Capitalei cu firma japoneză Itochu Corporation pentru modernizarea Sistemului Centralizat de Alimentare cu Energie Termică din Bucuresti, Gabriela Firea mulţumindu-i astfel premierului pentru faptul că finanţarea investiţiei în sistemul de alimentare cu energie termică va fi asigurată dintr-un împrumut acordat de Guvernul Japonez", transmite Primăria Capitalei printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, memorandumul prevede analizarea implementării soluţiilor japoneze atât pentru amplasamentele actualelor CET-uri din Bucureşti, cât şi pentru trei amplasamente noi în zona de nord-est a Capitalei, zona foarte deficitară din punct de vedere al transportului şi distribuţiei apei fierbinţi.

"Costurile acestui studiu de fezabilitate vor fi suportate dintr-un grant oferit de Guvernul Japoniei (prin Ministerul Economiei, Comertului si Industriei – METI), intermediat de firma Itochu Corporation", informează PMB.

"Premierul Shinzo Abe a dat asigurări că guvernul pe care îl conduce va sprijini proiecte de dezvoltare în Capitală şi speră într-o colaborare viitoare în mai multe domenii de interes pentru Bucureşti, unul din domeniile prioritare fiind asigurarea siguranţei populaţiei în domeniul protecţiei antiseismice", mai spune primăria.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici