Video VIDEO | INCENDIU de amploare în Parcul Naţional Domogled | A fost solicitată intervenţia unui elicopter cu dispozitiv Bambi Bucket, care a efectuat deja prima alimentare din Barajul lui Iovan

Pompierii din Mehedinţi intervin pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit în Parcul Naţional Domogled, la o pădure de pin negru şi vegetaţie uscată, focul manifestându-se pe un versant cu două piscuri, iar în sprijin a fost solicitat, miercuri, un elicopter cu dispozitiv Bambi Bucket.

2182 afișări

UPDATE 12:23 Elicopterul cu dispozitiv Bambi Bucket încearcă să stingă incendiul de pădure din Masivul Domogled

Elicopter MAI, dotat cu dispozitiv Bambi Bucket, acţionează, miercuri, pentru stingerea incendiului din Masivul Domogled, judeţul Mehedinţi, aeronava efectuând deja prima alimentare cu apă din Barajul lui Iovan, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit IGPR, la incendiul din Masivul Domogled se acţionează cu un elicopter dotat cu dispozitiv „Bambi Bucket" pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit încă de marţi şi se manifestă pe un versant cu doua piscuri, pe o suprafaţă de circa 10 hectare, în mai multe focare izolate, 10 - 12 focare pe fiecare pisc.

 

Aeronava dotată cu dispozitiv Bambu Bucket a efectuat, miercuri, prima alimentare cu apă din Barajul lui Iovan, iar la ora transmiterii acestei ştiri acţionează în zona montană pentru stingerea incendiului

Totodată, elicopterul asigură alimentarea cu apa a sacilor stingători utilizaţi de echipajele de intervenţie de la sol.

IGSU arată, miercuri, că peste 60 de salvatori militari şi 10 lucratori silvici s-au deplasat în Parcul Naţional Domogled, pentru a interveni la stingerea incendiului de pădure, dar a fost solicitat un elicopter dotat cu dispozitiv de stingere de tip „Bambi Bucket”, din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie din MAI, pentru a sprijini eforturile de stingere ale salvatorilor de la sol.

În funcţie de evoluţia evenimentului, IGSU va dispune suplimentarea efectivelor de pompieri care intervin la faţa locului cu grupări operative de salvatori din alte judeţe limitrofe.


Incendiul a izbucnit în Parcul Naţional Domogled din judeţul Mehedinţi încă de marţi, într-o pădure de pin negru şi vegetaţie uscată şi pentru că nu s-a reuşit lichidarea acestuia, s-a solicitat, miercuri dimineaţa, un elicopter cu dispozitiv Bambi Bucket.

Pentru a stabili aria de manifestare, focarele şi posibilităţile de propagare, pompierii din cadrul ISU Mehedinţi au efectuat recunoaşterea din aer cu elicopterul SMURD.

Aceştia au stabilit că incendiul se manifestă pe un versant cu doua piscuri, pe o suprafaţă de circa 10 hectare, în mai multe focare izolate, 10 - 12 focare pe fiecare pisc. Potrivit IGSU, arde atât vegetaţia uscată, cât şi pin, într-o zonă muntoasa greu accesibilă forţelor şi mijloacelor de intervenţie.

IGSU arată, miercuri, că peste 60 de salvatori militari şi 10 lucratori silvici s-au deplasat în zona afectată pentru a interveni la stingerea incendiului de pădure, dar a fost solicitat un elicopter dotat cu dispozitiv de stingere de tip „Bambi Bucket”, din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie din MAI, pentru a sprijini eforturile de stingere ale salvatorilor de la sol.

În funcţie de evoluţia evenimentului, IGSU va dispune suplimentarea efectivelor de pompieri care intervin la faţa locului cu grupări operative de salvatori din alte judeţe limitrofe.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici