Video Mii de persoane îi aduc şi astăzi omagii Regelui Mihai. Lascăr Duiliu Zamfirescu, fost coleg de clasă: Eu am o pierdere imensă / Prinţul Charles şi regele Juan Carlos I al Spaniei ajung vineri la Bucureşti| FOTO

Mii de oameni au mers, în ultimele trei zile, la Palatul Regal din Bucureşti pentru a se închina la catafalcul Regelui Mihai. În cursul nopţii de joi spre vineri, rândul format din oamenii care au mers să îi aducă un ultim omagiu Majestăţii Sale era impresionant.

2016 afișări

Lascăr Duiliu Zamfirescu, fost coleg de clasă al Regelui, la Palatul Regal: Eu am o pierdere imensă

Lascăr Duiliu Zamfirescu, prietenul şi fostul coleg de clasă al Regelui Mihai, a venit, vineri, să îşi ia rămas bun de la Majestatea Sa, împreună cu nepoata lui. La Palatul Regal au venit, în ultimele trei zile, peste 15.000 de oameni, unii stând ore în şir la rând pentru a aduce un ultim omagiu.

La 95 de ani, în scaun cu rotile, Lascăr Duiliu Zamfirescu, a mers, vineri, la Palatul Regal din Bucureşti. Eu am o pierdere imensă, a spus acesta despre decesul Regelui Mihai.

Lascăr Duiliu Zamfirescu a venit însoţit de nepoata lui, Ilinca.

"A fost un exemplu de modestie, de bunătate, un om extraordinar, asta am învăţat din poveştile bunicului meu şi din ce am citit. De la aflarea veştii, bunicul meu şi-a adus aminte, s-a uitat la poze, a rememorat amintirile din copilărie, din clasă, a retrăit cumva toate momentele frumoase petrecute împreună. Ultima dată au vorbit la telefon, dar asta s-a întâmplat acum mai mult de un an. Sunt multe poveşti frumoase şi preţioase, îmi este foarte greu sa aleg dintre ele. Din păcate, lumea din ziua de azi nu îşi dă seama de calităţile unui om foarte rar. Cred ca a avut un destin tragic, dar din care avem cu toţii ce învaţă şi cred ca miile de oameni care au venit zilele astea repară puţin tot ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani, deşi e prea târziu", a declarat Ilinca Iordache, nepoata lui Lascăr Duiliu Zamfirescu.

La momentul transmiterii ştirii, peste 2.000 de oameni stau la rând pentru a îşi lua rămas bun de la Majestatea Sa. Unii au străbătut chiar şi câteva sute de kilometri pentru a ajunge la Palatul Regal.

"Am venit din Cluj, de dimineaţă, special pentru a aduce un omagiu Regelui. Cred că este important să venim să ne rămas bun deoarece Regele era ultimul model pe care l-am avut ca naţiune, iar pentru mine este foarte important să fiu aici. L-am văzut prima dată în anul 2001, a venit la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj. Am venit cu tristeţe pentru că eu consider că am avut nişte oportunităţi pierdute ca popor, şi sper să învăţăm ceva măcar acum", a spus Cosmin din Cluj-Napoca.

"Suntem tare impresionaţi şi plăcut surprinşi că a venit atâta lume să o vadă pentru ultima dată pe Majestatea Sa. Îl puteam avea mai devreme aici, în viaţă. Stăm de aproximativ două ore, dar a mers bine azi rândul pentru că a stat toată noaptea deschis, vremea e bună, Dumnezeu ţine cu noi. Ultima dată, l-am văzut în 2013, la Palatul Elisabeta, iar prima dată l-am văzut în 1992, când a venit şi micul prinţ Nicolae, care era cel mai fericit", a povestit o femeie din Bucureşti.

Peste 15.000 de oameni au mers, în ultimele trei zile, la Palatul Regal din Bucureşti pentru a se închina la catafalcul Regelui Mihai. În cursul nopţii de joi spre vineri, rândul format din oamenii care au mers să îi aducă un ultim omagiu Majestăţii Sale era impresionant.

Având în vedere fluxul mare de oameni din ultimele zile, Familia Regală a decis ca cei care au dorit să îşi ia rămas bun de la Regele Mihai să aibă acces toată noaptea de joi spre vineri, în Palatul Regal, deşi iniţial programul era până la ora 22.00.

Mai multe persoane publice au mers, joi, la Palatul Regal pentru a-şi aduce omagiile Regelui Mihai. Între aceştia s-a numarat şi fostul principe Nicolae care a stat de vorba cu oamenii din mulţime. Nicolae a refuzat să facă declaraţii presei.

„Sunt alături de ţară şi popor, cum a fost bunicul meu întotdeauna”, i-a spus Nicolae unui bărbat.

Oameni simpli au ales să străbată chiar şi câteva sute de kilometri pentru a-şi lua rămas-bun de la Regele Mihai. Ei au venit din Botoşani, Timişoara sau Alba Iulia.

Prinţul de Wales şi regele Juan Carlos I al Spaniei sosesc vineri la Bucureşti, pentru funeralii

Mai mulţi reprezentanţi ai Familiilor Regale din Europa şi alte ţări ajung, vineri, în Bucureşti, pentru funeraliile regelui Mihai.Printre aceştia se numără prinţul de Wales, regele Juan Carlos I al Spaniei şi regina Sofia şi Marele Duce de Luxemburg, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

În cursul zilei de vineri sunt aşteptaţi să sosească în Capitală Regina Sofia a Spaniei, Regele Juan Carlos I al Spaniei, Alteţa Sa Regală Principesa Muna a Iordaniei, Alteţa Sa Regală Principele de Wales, Excelenţa Sa Şeicul Rashid bin Khalifa al Khalifa al Bahrein, Alteţa Sa Principesa Anne de Ligne, Cavalerul Charles de Fabribeckers, Alteţa Sa Regală Principele Eberhard de Wurttemberg, Alteţa Sa Imperială şi Regală Arhiducele Dominic al Austriei, Alteţa Sa Regală Principesa Irina a Greciei, Alteţa Sa Imperială şi Regală Arhiducele Karl al Austriei, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

De asemenea, mai sunt aşteptaţi să ajungă Alteţa Sa Regală Marele Duce de Luxemburg, Alteţa Sa Imperială şi Regală Arhiducele Martin al Austriei, Alteţa Sa Imperială şi Regală Arhiducesa Katharina a Austriei, Alteţa Sa Regală Principele Nikolaos al Greciei, Majestatea Sa Regina Anne-Marie a elenilor, Alteţa Sa Regală Principele Moştenitor Leka II al albanezilor, Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare Elia a albanezilor, Alteţa Sa Regală Principele Emmanuel Philibert de Savoia, Alteţa Sa Regală Marele Duce de Baden, Alteţa Sa Imperială şi Regală Marea Ducesă de Baden, Alteţa Sa Regală Ducele de Braganza, ASR Principesa Chantal a Franţei, Baronul Francois Xavier de Sambucy de Sorgue, Principesa Tatiana Radzivill, doamna Fruchaud, Alteţa Sa Imperială şi Regală Marea Ducesă Maria a Rusiei, Alteţa Sa Imperială şi Regală Principele Georg al Prusiei, Alteţa Sa Regală Principele Moştenitor Alexandru II al Serbiei, Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare Ecaterina a Serbiei, Alteţa Sa Regală Principesa Astrid a Belgiei şi Alteţa Sa Regală Principele Lorenz al Belgiei.

Regele Simeon al II-lea al Bulgariei şi Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei au ajuns, joi, la Bucureşti.

La funeraliile regelui Mihai au confirmat participarea Majestatea Sa Regele Carl XIV Gustaf al Suediei şi Majestatea Sa Regina Silvia a Suediei, potrivit listei participanţilor publicată de Casa Regală a României.

Regele Mihai va fi condus pe ultimul drum, sâmbătă, şi va fi înmormântat la Curtea de Argel, alături de regina Ana şi de înaintaşii lor. Slujba de înmormântare va avea loc la Catedrala Patriarhală din Capitală şi va fi oficiată de Patriarhul Daniel.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici