Ministrul Educaţiei, declaraţii contradictorii pe tema ordinului privind directorii de şcoli

Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, a declarat miercuri pentru Gandul.info că ordinul privind menţinerea directorilor de şcoli în funcţii, fără concurs, a fost transmis luni. Marţi, ministrul declara că documentele au fost trimise de vineri.

1356 afișări
Imaginea articolului Ministrul Educaţiei, declaraţii contradictorii pe tema ordinului privind directorii de şcoli

Ministrul Educaţiei, declaraţii contradictorii pe tema ordinului privind directorii de şcoli

,,Luni a fost transmis şi luni a fost publicat, pentru că noi l-am emis aici în data de şase, după care secretarul general l-a transmis, pentru că era sâmbătă - duminică şi erau zile libere, secretarul general l-a transmis de aici de la minister către Secretariatul General pentru a fi publicat în Monitorul Oficial. Ordinul a fost emis de noi, de aici, din interior, pe data de şase. Ministerul a emis ordinul în urma videoconferinţei de vineri, cu inspectorii generali. Am dat întâi o notă către inspectorii generali, am avut apoi o videoconferinţă cu ei, în urma acesteia s-a emis ordinul de ministru, iar Ordinul a fost trimis luni către Monitorul Oficial, pentru că a fost sâmbătă-duminică şi nu aveam când îl trimite. În interiorul Ministerului, însă, a fost emis vineri, în data de 06 ianuarie" a declarat pentru Gandul. info ministrul Educaţiei Naţionale, Pavel Năstase.

Declaraţia ministrului a venit la o zi după ce precizase că ordinul a fost trimis vineri.

„Ordinul a fost trimis vineri, dar s-a publicat în Monitorul Oficial ieri. A fost weekendul, în plus şi ei sunt aglomeraţi acolo şi nu pot publica chiar imediat ceea ce primesc. El a fost discutat cu inspectorii generali şi după aceea a fost promovat ca ordin de ministru şi a fost înregistrat cu data de vineri aici, la noi şi a fost trimis apoi la Monitor şi Monitorul Oficial l-a publicat ieri. Iar inspectorii generali au dat aceste decizii de ocupare a funcţiilor vacante ieri, pentru că nici ei nu aveau timp în weekend să convoace consilii de administraţi, consilii profesorale”, declara ministrul marţi, pentru Gândul.info.

În urma unei solicitări, reprezentanţii Monitorului Oficial au confirmat pentru Gandul.info că ordinul 3044/2017 a fost primit luni, 09 ianuarie, dată la care a şi fost publicat.

Acest ordin a permis ca cele 666 de funcţii de conducere din unităţile de învăţământ preuniversitar, care rămăseseră neocupate în urma concursurilor de manager, să fie ocupate temporar de foştii directori şi directori adjuncţi care au picat examenul de ocupare a posturilor de conducere, sau care nu s-au prezentat la acest concurs. Ministrul Educaţiei a anunţat că un nou concurs pentru directori va fi organizat în luna august. Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Raluca Turcan, a declarat, însă, că s-a comis o ilegalitate privind elaborarea acestui ordin, deoarece instituţia ar fi trimis, luni, 09 ianuarie, documentul, dar acesta e înregistrat cu data de 06 ianuarie, deci ar fi vorba de antedatarea unui document oficial.

"Ilegalităţi în cascadă la Ministerul pesedizat al Educaţiei! Vineri, toate Inspectoratele Şcolare au primit nota nr. 24187 din 6.01.2017 prin care aveau liber la numirea pe funcţii a directorilor care nu au promovat concursul sau care nu au participat la acesta. Nu au primit şi Ordinul de Ministru, din simplu motiv că el nu exista în data de 06.01.2017! Abia în 9.01.2017, au publicat în Monitorul Oficial Ordinul de Ministru nr. 3044 care preia informaţia din nota de vineri. Am atras atenţia că au făcut o ilegalitate. Au ştiut că fac o ilegalitate. Acum au acoperit o ilegalitate cu o altă ilegalitate. Vineri, 6 ianuarie 2017, nu a existat un Ordin de Ministru! La trei zile, după ce i-am avertizat de ilegalitate, au publicat un Ordin de Ministru antedatat!", a scris Turcan pe pagina sa de Facebook.

Liviu Pop, secretar de stat în Ministerul Educaţiei, a declarat, duminică, 08 ianuarie, pentru Gândul.info, că ministrul Educaţiei ar urma să elaboreze luni, 09 ianuarie, acest ordin de derogare. Ulterior, a revenit asupra declaraţiei şi a spus că ordinul fusese, de fapt, elaborat de vineri şi transmis Monitorului Oficial.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici