Video MINIVACANŢA de 1 mai | TRAFIC aglomerat pe drumurile spre staţiunile de pe Valea Prahovei şi Litoral. Şoferii aşteaptă pe podul de la Mărăcineni peste o oră/ Situaţia drumurilor | FOTO, VIDEO

Traficul rutier este aglomerat, sâmbătă, pe sensul de urcare al DN 1 Ploieşti – Braşov şi începe să se circule cu dificultate pe Autostrada Soarelui şi pe DN 39 Mangalia – Constanţa, potrivit IGPR.

1084 afișări

VEZI MAI JOS GALERIA FOTO 

UPDATE ora 14:11 - Şoferii aşteaptă pe podul de la Mărăcineni peste o oră. Autorităţile estimează cozi de 3-4 kilometri

Şoferii care tranzitează judeţul Buzău spre Moldova sau cei care se îndreaptă spre Capitală aşteaptă pe podul din localitatea Mărăcineni, din cauza unor reparaţii, până la o oră jumătate, iar perioada minivacanţei va prelungi şi mai mult aşteptarea din cauza valorilor de trafic ridicate.

Circulaţia pe podul din localitatea buzoiană Mărăcineni, sensul dinspre Moldova către Capitală, a fost închisă, iar traficul a fost preluat de celălalt sens către Râmnicu Sărat.

Închiderea completă a circulaţiei este pricinuită de lucrările de reparaţii programate la una dintre căile de rulare ale podului. Autorităţile locale au luat decizia de a opri traficul din pricina unor gropi şi fisuri care au apărut în carosabil şi care pun în pericol participanţii la trafic.

"Lucrările au început luni, duminică noaptea a fost închisă partea de pod metalică, s-a decopertat asfaltul până s-a ajuns la placa de beton. În momentul respectiv, s-au scos şi bordurile şi astăzi (sâmbătă -n.r.) va mai veni încă o dată freza să mai ia 2-3 centimetri grosime din beton. Se suflă întreaga suprafaţă cu aer comprimat pentru curăţarea prafului rezultat din spărturi după care va fi udat tot podul. După uscare, vor rămâne doar crăpăturile, se vor vedea câte sunt şi cât de adânci. În funcţie de asta, se va analiza dacă se merge până la înlocuirea completă a plăcilor de beton sau se vine cu asfalt peste cele existente. Conform proiectului, lucrările vor dura 130 de zile" a declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, Gabriel Cozma, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului Buzău.

Pentru a urgenta efectuarea lucrărilor de reparaţii, pe podul de la Mărăcineni a fost instalată o reţea electrică şi au fost amplasate lămpi cu led astfel încât drumarii să poată lucra şi pe timpul nopţii.

Timpul de aşteptare pe pod a ajuns să depăşească o oră, iar autorităile locale estimează că pe perioada minivacanţei de 1 Mai şoferii vor avea de aşteptat şi mai mult.

"Ieri, timpul de aşteptare la urcarea pe pod a fost de o oră şi ceva după-amiază. Sunt amplasate pentru fluidizarea traficului cinci semafoare, două dinspre Buzău şi trei pe partea cu Mărăcineni. A mai fost amenajat un sens giratoriu. În zilele de sărbători care urmează, estimăm cozi de până la 3-4 kilometri lungime", a mai spus Gabriel Cozma, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău.

Surse din cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), instituţia care a organizat licitaţia pentru efectuarea reparaţiilor, au declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, că lucrările ar putea depăşi 130 de zile în cazul în care placa de beton se dovedeşte a fi deteriorată pe o suprafaţă mai mare. "Se lucrează la partea de infrastructură şi la partea de suprastructură. S-a scos partea de asfalt vechi, s-a ajuns la placă, se scoate şi hidriozolaţia, s-au scos bordurile, aticurile de borduri. Urmează sablarea întregii structuri metalice şi în funcţie de ce se va hotărî se înlocuieşte placa sau nu se înlocuieşte total. Placa va fi hotărâtoare vizavi de termen. Toată lumea speră să fie doar în anumite zone fisurată şi restul să fie bună. Dacă se scoate toată înseamnă cofrag, eşafodaje, alt termen", potrivit sursei citate.

Echipajele Poliţiei Rutiere şi-au mărit efectivele în minivacanţa de 1 Mai astfel încât în zonă să fie preîntâmpinate evenimentele rutiere.

"Pe acest pod, este instituită şi restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, cu excepţia vehiculelor destinate exclusiv transportului de persoane, astfel: astăzi (28.04.2018), în intervalul orar 08:00-18:00, iar duminică, luni şi marţi (29-30.04.2018, 01.05.2018), în intervalul orar 12:00-22:00. Totodată, este instituită restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone pe DN10 Buzău - Braşov, ca urmare a alunecărilor de teren produse în zonă" a declarat agent şef adjunct, Mihail Drăghiciu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Buzău.

Trafic aglomerat pe drumurile spre staţiunile turistice de pe Valea Prahovei şi Litoral

Potrivit Centrului Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sâmbătă la prânz nu sunt anunţate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită.

În ceea ce priveşte fluenţa traficului, există aglomeraţie pe sensul de urcare al DN1 Ploieşti – Braşov în zona localităţii prahovene Comarnic şi la ieşirea de pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti în DN7.

De asemenea, valorile de trafic sunt crescute şi pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa şi DN39 Mangalia – Constanţa, dar nu sunt probleme majore.

Pentru a nu fi implicaţi în accidente rutiere, şoferii sunt sfătuiţi să manifeste prudenţă sporită la volan, să nu consume băuturi alcoolice înainte de a urca la volan, să utilizeze luminile de întâlnire şi pe timpul zilei şi să mărească distanţa de siguranţă faţă de vehiculele dinainte.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici