Poliţiştii din Gorj filmaţi în timp ce jucau ping-pong în timpul serviciului au primit atenţionare

Cei doi agenţi filmaţi, în octombrie, în timp ce jucau, în timpul serviciului, tenis de masă într-un bar din comuna gorjeană Berleşti, au primit doar o atenţionare, iar unul din ei declară: ”Nu este un capăt de ţară că am dat cu paleta în minge de două ori”.

3149 afișări
Imaginea articolului Poliţiştii din Gorj filmaţi în timp ce jucau ping-pong în timpul serviciului au primit atenţionare

Poliţiştii filmaţi în timp ce jucau ping-pong se aflau în timpul serviciului au primit atenţionare

Cei doi agenţi din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Stoina, filmaţi în uniformă în timp ce jucau tenis de masă într-un bar din comuna Berleşti, au fost atenţionaţi, în urma cercetării disciplinare, măsura nefiind inclusă în categoria sancţiunilor disciplinare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui răspuns remis la solicitarea MEDIAFAX de către Inspectoratul Judeţean de Poliţie Gorj, în urma audierilor celor doi poliţişti şi a martorilor s-a stabilit ca agenţii să primescă doar o atenţionare, întrucât anterior nu au avut alte abateri.

”În urma cercetării prealabile a celor doi poliţişti, care a fost dispusă de conducerea instituţiei în scopul stabilirii abaterii disciplinare, cu privire la cauzele şi împrejurările concrete în care aceasta s-a produs, s-a stabilit măsura atenţionării poliţiştilor, măsură ce are caracter administrativ preventiv”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Andrei Lazăr.

Astfel, agenţii îşi vor încasa salariul integral.

”Totul a durat în jur de 10 minute, iar poliţiştii respectivi nu au avut alte abateri şi şi-au îndeplinit sarcinile de serviciu exemplar. Atenţionarea nu îi afectează cu nimic, dar, în cazul în care săvârşesc o abatere disciplinară ulterior, se ia în calcul şi această atenţionare”, a adăugat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Unul dintre poliţiştii cercetaţi disciplinar este şeful Postului de Poliţie Berleşti, Gheorghe Mihuţi, care a depus recent o cerere de pensionare.

Acesta a declarat, pentru MEDIAFAX: ”Asta e, a fost o scăpare, s-a întâmplat, nu am omorât cap de om, ce-am făcut? Asta este! Viaţa suferă şi bune şi rele, le iei ca atare.Voi ieşi la pensie când va fi cazul. Am greşit, totuşi nu este un capăt de ţară că am dat cu paleta în minge de două ori, ce-am făcut? Nu cred că e un caz atât de grav, că s-a mediatizat timp de o lună. Multă lume greşeşte mai grav ca noi”.

În octombrie, doi agenţi din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Stoina au fost filmaţi, în uniformă, în timp ce jucau tenis de masă, într-un bar din comuna Berleşti, iar Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj a anunţat că a început o anchetă în acest caz.

În urma audierilor celor doi poliţişti şi a martorilor, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj anunţau că vor dispune primele măsuri, astfel că agenţii riscau să primească de la cea mai mică sancţiune - mustrarea scrisă - la diminuarea salariului cu 5 până la 20 de procente, până la destituirea din Poliţie.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici