Video Preşedintele executiv al PSD va fi VOTAT în Congresul PSD de sâmbătă, 10 martie. Ce alte posturi vor fi supuse scrutinului social-democraţilor

Comitetul Executiv al PSD a decis ca la Congresul din 10 martie să fie supus votului postul de preşedintele executiv al partidului, postul de secretar general şi posturile de vicepreşedinţi.

1437 afișări

"S-a luat decizia privind organizarea de alegeri pentru preşedinte executiv, secretar general, pentru ca acest post să fie ales de Congres, şi vicepreşedinţii", a declarat Liviu Dragnea, după şedinţa CEx al PSD, de luni.

Liderul PSD a mai anunţat că la Congresul din data de 10 martie, începând cu ora 11.00, se vor vota modificările legate de Biroul Politic Naţional, dar şi reprezentativitatea, adică 8 vicepreşedinţi femei şi 8 bărbaţi.

„De asemenea, s-a adoptat eliminarea interdicţiei pentru preşedinţii de organizaţii care vor să canideze pentru o funcţie în Biroul permanent naţional”, a mai spus Liviu Dragnea.

El a precizat că în cadrul congresului nu va fi dat un vot de reconfirmare pentru el.

”I-am întrebat pe colegii mei şi a fost părerea generală că nu e nevoie de asta pentru că, pe de o parte, au fost rezoluţii de susţinere din toate organizaţii şi colegii mei au spus că toate organizaţiile au spus că nu e nevoie de asta”, a arătat Dragnea.

Deputatul Cătălin Rădulescu a declarat, înainte de şedinţa PSD, că intenţionează să candideze pentru o funcţie de vicepreşedinte al partidului, dar a acuzat modificarea statutului partidului, care va duce la mărirea numărului de funcţii de vicepreşedinte alocate femeilor, dar şi o limitare a candidaturilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici