Video Protest în faţa Ministerului de Finanţe: Persoane, nemulţumite de Registrul pentru ONG, discuţii cu Teodorovici | FOTO, VIDEO

Câteva persoane au discutat, în faţa Ministerului Finanţelor, cu Eugen Teodorovici despre nemulţumirile legate de Ordinul ANAF pentru înfiinţarea Registrului prin care ONG-urile primesc deduceri fiscale. Protestul acestora a fost inspirat de cel numit „România Vrea Autostrăzi”, programat pentru ora 15.00, iniţiat de omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi, care a construit primul şi singurul metru de autostradă din Moldova.

820 afișări

Câţiva dintre oamenii adunaţi în faţa şediului MFP aveau pancarte pe care scria #şîeu, simbolul în mediul online al protestului la care zeci de mii de oameni au oprit lucruri, la ora 15.00, timp de 15 minute pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la lipsa autostrăzilor în România.

Celalte persoane purtau căşti galbene inscripţionate cu mesajul „Dăruim Vieţi”, iar în mâini aveau afişe cu: „Noi facem un spital. Voi ce faceţi? #şîeu”. Oamenii reprezentau o organizaţie guvernamentală care contribuie la realizarea primului spital de Oncologie şi Radioterapie pentru copiii diagnosticaţi cu cancer din România, care va fi construit în curtea spital pentru copii „Marie Curie” din Bucureşti.

„Ne-am oprit activitatea 15 minute, pornind de la campania #şîeu şi am venit aici să protestăm pentru abuzul pe care îl comiteţi din nou asupra ONG-urilor cu acest registru în care ne cereţi să dăm declaraţii pe propria răspundere, cum că noi ne facem activitatea în baza motivului pentru care ne-am înfiinţat şi ne cereţi de asemenea să ne ducem la Direcţia de Impozite şi Taxe, care este în subordinea MFP, a ANAF, ca să obţine de acolo o hârtie prin care să dovedim din nou că noi ne plătim taxele şi impozitele, de parcă nu ştiţi că deja le plătim”, i-a transmis una dintre femeile prezent la protest lui Eugen Teodorovici.

„Acesta e un proiect de document pus tocmai pentru dezbatere publică. Dacă vreţi haideţi să discutăm la Finanţe pe acest document”, le-a spus ministrul Finanţelor.

„O să vă trimitem pe e-mail pentru că a fost publicat proiectul foarte târziu pe site. Ca să nu discutăm în stradă, vă vom trimite obiecţiile noastre”, a replicat femeia.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a pus în dezbatere publică Ordinul pentru Procedura privind organizarea Registrului entităţilor sau unităţilor de cult pentru care se acordă deduceri fiscale, deşi termenul limită de înscriere în acesta este 1 aprilie. Registrul va cuprinde următoarele informaţii: denumirea entităţii/ unităţii de cult; codul de identificare fiscală; adresa domiciliului fiscal; data înscrierii în registru; data radierii din registru; informaţii privind înscrierile şi radierile în/din registru.Registrul va fi public, potrivit legii, şi se va fi afişat pe site-ul ANAF.

Anunţat în urmă cu 11 zile, protestul iniţiat de omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi, care a construit primul şi singurul metru de autostradă din Moldova, a devenit unul naţional, iar vineri, zeci de mii de oameni opresc lucrul, la ora 15, pentru 15 minute. Şi preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că se va alătura protestului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici