Video Proteste la Timişoara, Iaşi, Cluj, Galaţi şi Sibiu faţă de deciziile Guvernului privind legile justiţiei. Hartă în timp real a numărului de manifestanţi

Peste 20.000 de persoane s-au adunat în centrul Timişoarei, protestând faţă de deciziile Guvernului privind legile Justiţiei, între ei şi studenţi ai facultăţilor din oraş, iar la Iaşi sunt peste 10.000 de oameni în stradă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

17213 afișări

UPDATE 00:40

Craiova: Peste 4.000 de protestatari au cerut alegeri anticipate

Peste 4.000 de oameni au protestat, miercuri, la Craiova, nemulţumiţi de ordonanţa privind modificarea codurilor penale şi de proiectul de lege privind graţierea, cerând demisia Guvernului şi alegeri anticipate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Oamenii care au protestat miercuri la Craiova au acuzat modul în care actele normative au fost aprobate, „mişeleşte, la ceas de seară”.

Protestatarii şi-au dat întâlnire în Piaţa "Mihai Viteazul" din faţa Prefecturii Dolj, unde au scandat: "Cine nu sare, nu vrea schimbare!", "Hoţii!", "Ieşiţi din casă dacă vă pasă!", apoi au pornit în marş spre sediul Primăriei conduse de Lia Olguţa Vasilescu până când aceasta a devenit ministru al Muncii în Guvernul Sorin Grindeanu. Şi aici, protestatarii au continuat să scandeze.

Protestatarii au mărşăluit pe principalele artere rutiere din oraş, după care s-au reîntors în Piaţa Prefecturii, purtând pancarte cu mesaje antiguvernamentale şi scandând "Jos Guvernul!", "Vrem anticipate!", "Alegeri anticipate!".

Protestul de la Craiova s-a încheiat fără incidente.

UPDATE 23:50

Peste 1.500 de protestari în Hunedoara, între care un consilier local PSD

Aproximativ 300 de persoane au protestat pe străzile din centrul oraşului Hunedoara, printre ei şi un consilier local din comuna Densuş, acesta fiind ales în legislativul local din partea PSD.

Ciprian Crăciunel consideră că modul în care Guvernul a aprobat ordonanţa de modificare a codurilor penale reprezintă „un atentat asupra siguranţei naţionale si a statului de drept”.

”Ca reprezentant al tinerei generaţii, ca om şi ca cetăţean al acestei ţări, din care am refuzat să plec şi insist să trăiesc sub cerul ei, dezaprob sincer, detaşat şi dezinteresat, modalitatea prin care s-a recurs la un atentat asupra siguranţei naţionale şi a statului de drept. Sunt solidar cu miile de români care au ieşit în strada, care n-au cerut mărire de salarii, nici facilităţi sociale, ci solicită un lucru de bun simţ şi bună credinţă: o ţară cu demnitate! Am crezut şi cred, cu aceeaşi sinceritate, în polul social, de aceea am străbătut acest judeţ, îndemnând lumea să ni se alăture. Consecinţa aceasta nu a fost scopul nostru!”, a scris, pe pagina personală de Facebook, consilierul local Ciprian Crăciunel.

Alesul local de la Densuş este conştient că prin demersul său poate rămâne fără sprijinul politic.

”Am scris aceste rânduri, conştient fiind că mâine mi se poate ridica sprijinul politic.... Dacă se va întâmpla aşa, înseamnă că n-am ce căuta într-o formaţiune care face politică "cu pumnul în gura" şi m-ar determina să plec cu sufletul curat, chiar dacă m-aş întreba permanent, cine sunt cei rămaşi”, a încheiat consilierul local.

Totodată, în Petroşani, peste 300 protestatarii au scandat „Altă întrebare: când plecaţi voi oare”, ca reacţie la modul în care s-a manifestat ministrul Justiţiei marţi, când a anunţat modificările legilor.

”Au făcut-o pentru ei, nu pentru oamenii de rând”, a spus unul dintre protestatarii de la Petroşani.

Altul susţine că România are probleme mult mai grave de rezolvat decât cele pe care le-au decis guvernanţii.

”Asta i-a ars pe ei, graţierea şi să scape de abuzul în serviciu? Sunt alte probleme mai grave şi mai importante care trebuiau rezolvate”, a spus tânărul protestatar.

La Petroşani, protestatarii şi-au dat întâlnire pe reţelele de socializare sub sloganul ”Valea nu vrea graţiere” şi s-au întâlnit în faţa Teatrului Dramatic I.D. Sîrbu, după care au plecat în marş pe străzile oraşului.

Oamenii au strigat ”Hoţii, hoţii”, ”Ieşiţi din casă, dacă vă pasă”, ”PSD, ciuma roşie”, ”Abrogaţi, apoi plecaţi” şi ”Altă întrebare, când plecaţi voi oare?”.

Cei mai mulţi protestatari din judeţul Hunedoara au fost la Deva, unde circa 800 de protestatari s-au strâns la statuia lui Decebal din Piaţa Victoriei şi de aici au plecat spre sediul PSD, iar apoi în faţa Prefecturii Hunedoara.

Oamenii au scandat ”PSD, ciuma roşie”, ”Mai am un singur dor, Dragnea scriitor”, ”Hoţul cu mustaţă, ne-a furat pe faţă”, ”Dragnea nu uita, aşteptăm şi cartea ta”.

Update 21:37 Incidente la Cluj-Napoca: un protestatar a spart sigla PSD; sediul partidului, păzit de jandarmi

Incidente în faţa sediului PSD din Cluj-Napoca, unde, miercuri seara, un protestatar a spart sigla partidului, aflată pe peretele exterior al clădirii, în timp ce peste 500 de persoane scandează împotriva Guvernului şi a lui Liviu Dragnea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Unul dintre protestatari a spart plăcuţa de culoare roşie cu denumirea PSD şi sigla partidului, jandarmii fiind la locul incidentului.

Peste 500 de protestatari se alfă în faţa sediului PSD Cluj, de pe bulevardul Eroilor, din Cluj-Napoca, la ora transmiterii acestei ştiri traficul fiind blocat în zonă.

Oamenii scandează „Hoţii”, „PSD, ciuma roşie”, „Jos mafia”, „Abrogaţi, apoi plecaţi”.

Sediul PSD din Cluj este păzit de aproximativ 20 de jandarmi.

Update 21:37 Incidente la mitingul din Piaţa Unirii din Iaşi: Protestatarii au aruncat cu fumigene

Incidente în Piaţa Unirii din Iaşi unde protestatarii au aruncat două fumigene în mulţime, la miting participând peste 10.000 de oameni.

Potrivit unor surse, fumigenele au fost aruncate în zona în care se aflau câţiva membri ai galeriilor sportive.

La protestul de la Iaşi participă peste 10.000 de oameni, aceştia scandând împotriva Guvernului. Protestatarii contestă decizia Executivului de a adopta modificări la Codurile Penale.

15.000 de oameni protestează, miercuri seara, pe străzile din Sibiu, cerând demisia Guvernului şi alegeri anticipate, iar la Cluj-Napoca sunt peste 20.000 de protestatari în stradă, care cer abrogarea OUG privind modificarea Codurilor Penale, blocând circulaţia.

Peste 15.000 de oameni scandează pe marile bulevarde din Sibiu, coloana de protestatari fiind de peste 4 kilometri, aceştia cerând în stradă demisia Guvernului şi alegeri anticipate. 1.000 de oameni sunt în stradă la Târgu Mureş, în timp ce la Braşov protestează circa 3.500 de persoane.

Update 21:04

La Botaşani 500 de oameni protestează  faţă de deciziile Guvernului privind legile Justiţiei

1000  de oameni protesetează la Târgu-Mureş. 

Update 21:00 Peste 50.000 de oameni protestează la Sibiu, Cluj şi Iaşi. Circulaţie blocată pe marile bulevarde

15.000 de oameni protestează, miercuri seara, pe străzile din Sibiu, cerând demisia Guvernului şi alegeri anticipate, iar la Cluj-Napoca sunt peste 20.000 de protestatari în stradă, care cer abrogarea OUG privind modificarea Codurilor Penale, blocând circulaţia.

Peste 15.000 de oameni scandează pe marile bulevarde din Sibiu, coloana de protestatari fiind de peste 4 kilometri, aceştia cerând în stradă demisia Guvernului şi alegeri anticipate.

Protestatarii ocupă, la ora transmiterii acestei ştiri, două dintre cele mai mari bulevarde ale Sibiului, circulaţia fiind blocată.

Oamenii scandează „La închisoare, nu la guvernare”, „Bucureşti, nu uita, Sibiu-i de partea ta”, „Pentru voi, pentru voi, îngheţăm pentru voi”, „Ieşiţi din casă dacă vă pasă”.Şi la Cluj-Napoca este blocat traficul între Mărăşti şi centrul oraşului.

La ora transmiterii acestei ştiri, protestatarii se intorc spre centrul municipiului Cluj-Napoca după ce au mărşăuit în cartierul Mărăşti, coloana întinzându-se pe o lungime de peste 1,5 kilometri.

Clujenii scandează „Abrogare”, „Demisia”, „Haideţi cu noi”.

În Iaşi sunt peste 10.000 de protestatari care au plecat din centrul oraşului în marş, scandând „Vrem program de guvernare şi penali la închisoare”, „Bucureşti, nu uita, Iaşiul e de partea ta” şi „Abrogaţi şi plecaţi”.

La Arad, 1.500 de oameni protestează pe bulevardul central al oraşului, în fruntea coloanei fiind un tânăr care s-a costumat în Moarte, purtând în mâini o coasă, circulaţia fiind blocată.

Update 20:28 20.000 de oameni în stradă la Timişoara, 3.000 de oameni la Ploieşti

Peste 20.000 de oameni protestează, la ora transmiterii acestei ştiri la Timişoara, aceştia pornind pe principalele artere ale oraşului.

Oamenii au pornit în marş pe principalele străzi din Timişoara, numărul celor care protestează faţă de decizia Guvernului de a modifica Codurile Penale prin ordonanţă, ajungând la 20.000.

Şi la Ploieşti, 3.000 de oameni au ieşit în stradă, aceştia blocând centrul oraşului. Oamenii au pornit în marş către Primăria Ploieşti.

Update 20:07  10.000 de oameni la Iaşi 

Marş la Ploieşti 

Update 19:58 45.000 de oameni protestează în trei oraşe ale ţării

 Pe străzile Timişoarei protestează, miercuri seara, peste 15.000 de oameni faţă de deciziile Guvernului în ceea priveşte legile Justiţiei, alţi 10.000 protestând la Sibiu, în vreme ce la Cluj-Napoca sunt blocaje în circulaţie după ce 20.000 de persoane au venit la proteste.

La Timişoara, oamenii strigă „Hoţii, hoţii” şi spun că nu vor pleca acasă până când Guvernul nu va abroga deciziile luate marţi seara.

Protestarii au printre ei sute de studenţi nemulţumiţi de ceea ce s-a întâmplat marţi seara.

La Sibiu, peste 10.000 de oameni protestează miercuri seara pe străzile oraşului.

Protestatarii spun că este cel mai mare traseu, cel pe care au mers şi revoluţionarii în 1989, acesta făcând, practic, ocolul Sibiului.

Oamenii strigă „Dragnea, nu uita, România nu-i a ta!” şi cântă imnul României.

Peste 20.000 de oameni sunt în stradă la Cluj Napoca, traficul fiind blocat la ora transmiterii acestei ştiri

Coloana de protestatari se se deplasează spre Bulevardul Eroilor, circulaţia fiind blocată.

Manifestanţii scandează „Bucureşti, Clujul e de partea ta”, „Hoţii”, „Ieşiţi din casă dacă vă pasă”.

 

Proteste la Timişoara

Studenţi din Timişoara au pornit de la Complexul Studenţesc spre centrul oraşului, scandând „6-6! Vin studenţii!”, iar în Piaţa Victoriei s-au întâlnit cu ceilalţi protestatari, la ora transmiterii acestei ştiri fiind peste 2.000 de oameni care protestează.

Studenţii au strigat „6-6! Vin studenţii”, „Transportul ni l-aţi dat, dar nu ne-aţi cumpărat” sau „Să vă fie frică, studenţii se ridică”.

Peste 7.000 de oameni protestează, la Iaşi 

La Iaşi, peste 4.000 de oameni protestează, miercuri, în Piaţa Unirii faţă de ordonanţa privind modificarea codurilor penale şi faţă de proiectul legii graţierii, în stradă fiind aşteptate peste 5.000 de persoane.

Oamenii au venit în Piaţa Unirii cu pancarte pe care au scris mesaje antiguvernamentale.

Ieşenii strigă „Dă-te, Dragnea, la o parte, aşteptăm să scrii o carte”, „Hoţii” sau „În democraţie, hoţii stau la puşcărie”.

La Iaşi, oamenii s-au mobilizat pe site-urile de socializare, unde şi-au anunţat prezenţa peste 5.000 de persoane.

Proteste la Braşov 

Proteste Bacău

La Cluj Napoca, peste 20.00 de persoane s-au adunat în Piaţa Unirii

La Cluj Napoca, peste 200 de persoane s-au adunat în Piaţa Unirii, deşi protestul începe la ora 19.

Oamenii au venit la protest cu steaguri tricolore şi cu pancarte pe care scrie „Înaltă Trădare”, „Ciordache”, „Duminică vin la Bucureşti”, „Jos Guvernul” sau „Am adormit în democraţie, m-am trezit în dictatură”.

La Sibiu, peste 10.000 de persoane s-au adunat în Piaţa Mare

La Sibiu, peste 100 de persoane s-au adunat în Piaţa Mare a oraşului, pentru a protesta, manifestarea fiind una avizată de Primărie pentru intervalul orar 17-23.

Protestatarii au venit cu steaguri tricolore şi cu pancarte cu mesaje împotriva Guvernului, anunţând că vor pleca în marş la ora 19 pe traseul avizat, care cuprinde mai multe străzi şi bulevarde din Sibiu.

În drumul lor, protestarii trec şi pe strada Bâlea, unde este domiciliul preşedintelui Klaus Iohannis.

Peste 500 de oameni protestează la Galaţi faţă de decizia Guvernului privind legile din Justiţie

Peste 500 de oameni protestează miercuri seara la Galaţi faţă de decizia Guvernului privind legile din Justiţie, oamenii scandând împotriva Executivului.

La Galaţi, oamenii strigă "Jos Coruţia!", "PSD, ciuma roşie" "Aţi venit la guverare să scăpaţi e închisoare" şi "Noaptea, ca hoţii".

Mii de oamenii au ieşit în stradă în mai multe oraşe din ţară, protestele având loc a doua seară consecutiv, după ce Guvernul a adoptat modificarea Codurilor Penale prin ordonanţă de urgenţă şi a transmis proiectul de lege care vizează graţierea.

Piteşti: Peste 400 de persoane au ieşit, miercuri seara pentru a protesta faţă de adoptarea OUG

Peste 400 de persoane au ieşit, miercuri seara, în centrul Piteştiului, pentru a protesta faţă de adoptarea Ordonanţei de Urgenţă privind graţierea şi modificarea codurilor penale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Argeşenii care protestează, nemulţumiţi fiind de hotărârea luată marţi cu privire la Legea Graţierii, îi huiduie pe guvernanţi şi promit să iasă în stradă în fiecare zi, până ce vor fi luaţi în seamă.

Cu pancarte în mâini, protestatarii scandează" Anticipate!, Hoţii!, Jos Guvernul!"

"Fie facem ceva memorabil, fie suntem îngropaţi de vii. Decât să duc o viaţă de sclav unde sunt furat legal, mai bine să fiu un demon care vă bântuie. Paşnic nu am rezolvat nimic. Protestele noastre paşnice nu au reprezentat nimic pentru ei. Pe ei nu îi interesează că am ieşit la 0°C -10°C sau -15°C. Fac ceva pe ce credem noi. Nu vedeţi?! Strada mai are un singur cuvânt de spus. Strada are forţă. Voi o cunoaşteţi? Cum PSD a ajuns la putere în 89 aşa trebuie înlăturat. Cancerul trebuie eliminat, aşa se procedează. Protestăm pentru că suntem furaţi!", a declarat unul dintre protestatari.

Circa 2.000 de persoane au protestat la Alba Iulia faţă de adoptarea OUG 

În parcul Iuliu Maniu din Alba Iulia, din faţa Prefecturii Alba, s-au adunat, miercuri seara, câteva sute de persoane, unii cu steaguri tricolore, iar alţii cu pancarte cu mesaje precum: ”Jos cu toţi, mama lor de hoţi”, ”Atenţie, s-a legalizat hoţia”, ”Atenţie, borfaşi în libertate”, ”Să vă fie frică, Ardealul se ridică”, ”Cetăţenii au dreptul şi obligaţia să apere România”.

Numărul persoanelor care s-au alăturat protestului a crescut treptat ajungând, în final, la circa 2.000. Aceştia au plecat, în marş, pe cele mai aglomerate străzi din municipiul Alba Iulia, traficul rutier fiind parţial perturbat.

Oamenii sunt nemulţumiţi de adoptarea Ordonanţei de Urgenţă privind modificarea Codurilor penale şi au scandat mai multe lozinci, între care: ”Jos Guvernul”, ”Parlament penal”, ”Bucureşti, nu uita, Alba e de partea ta”, ”Ieşiţi din casă, dacă vă pasă”, ”Hoţii”, ”Vrem anticipate”, ”PSD, ciuma roşie”, ”Uniţi, salvăm, toată România”, ”DNA, să vină să vă ia”, ”Ne-am săturat, de cât aţi furat”.

”Am ieşit în stradă pentru a protesta împotriva unui evident abuz de încredere pe care guvernanţii şi aleşii noştri îl manifestă, trădând practic tot ceea ce au promis înainte, prin ceea ce fac acum, organizând în miez de noapte, să zicem aşa, o evadare legală a colegilor confraţi”, a spus Viorel, unul dintre protestatari.

Acesta este al patrulea protest din municipiul Alba Iulia faţă de deciziile guvernului.

25.000 de protestatari au scandat „Iohannis e cu noi” în faţa casei preşedintelui, din Sibiu

Peste 25.000 de oameni care au protestat miercuri seara în Sibiu s-au oprit în faţa casei preşedintelui Klaus Iohannis, din Sibiu, unde au scandat „Iohannis e cu noi”, transmite corepondentul MEDIAFAX.

Protestatarii s-au oprit, în drumul spre Piaţa Mare, de unde au plecat în urmă cu mai bine de trei ore, în faţa casei preşedintelui Klaus Iohannis, din Sibiu.

Pe strada Bâlea, unde este locuinţa lui Klaus Iohannis, protestatarii au scandat numele preşedintelui şi „Iohannis e cu noi”.

Protestatarii s-au întâlnit şi cu galeria echipei de baschet CSU Sibiu, care a ajuns la protest mai târziu, după ce s-a încheiat un meci, susţinut la Sala Sporturilor Transilvania, unde pe durata partidei s-a scandat „Uniţi salvăm toată România” şi s-a cântat „Acolo este ţara mea”, o variantă proprie a galeriei, după melodia lui Tudor Gheorghe.

La ora transmiterii acestei ştiri, protestatarii s-au întors în Piaţa Mare, locul de unde au plecat la ora 19, iar membrii galeriei echipei de baschet din oraş folosesc vuvuzele şi fluiere, în timp ce restul oamenilor încep să părăsească centrul Sibiului.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici