Video Sebastian Ghiţă, la DNA Ploieşti. Deputatul trebuie să achite cauţiunea de 13 milioane de euro - VIDEO

Deputatul Sebastian Ghiţă s-a prezentat în faţa procurorilor DNA Ploieşti, luni fiind ultima zi în care parlamentarul poate achita cauţiunea de 13 milioane de euro sau poate depune garanţii până la valoarea stabilită de DNA în cadrul controlului judiciar, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1288 afișări

Sebastian Ghiță a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliştilor referitoare la cauţiunea impusă de procurori, la intrarea în sediul DNA Ploieşti, motivând că nu are voie să dea declaraţii.

Magistraţii instanţei supreme au respins, miercuri, contestaţia formulată de Sebastian Ghiţă împotriva controlului judiciar pe cauţiune dispusă de procurorii DNA Ploieşti, suma pe care trebuie să o plătească deputatul fiind de 13 milioane de euro.

Sebastian Ghiţă avea termen până miercuri, 6 aprilie, pentru a achita cauţiunea însă procurorii i-au admis cererea de prelungire a termenului până luni, 11 aprilie, dată la care ar trebui să achite 13 milioane de euro sau să depună garanţii mobiliare sau imobiliare în limita sumei.

La şedinţa de judecată, procurorul DNA le-a spus judecătorilor că Sebastian Ghiţă a încălcat controlul judiciar impus întrucât la data de 5 aprilie a participat la o emisiune televizată, unde ar fi făcut referiri la dosarul său.

Una dintre interdicţiile impuse de procurori în cadrul măsurii preventive a fost ca acesta "să nu facă declaraţii publice în mass-media referitoare la obiectul cauzei, la ceilalţi coinculpaţi din dosar, precum şi la martorii audiaţi în cauză".

Sebastian Ghiţă este acuzat de dare de mită, şantaj, două infracţiuni de folosire, în mod direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, cumpărare de influenţă şi conducerea fără permis.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici