Video Stela Popescu a fost înmormântată cu onoruri militare. Sute de oameni au venit să-şi ia rămas bun/ Sicriul cu trupul neînsufleţit al actriţei, dus la Cernica în aplauzele oamenilor

Corpul neînsufleţit al Stelei Popescu a fost depus vineri, la ora 11.00, la Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase”, unde prieteni, artişti şi admiratori şi-au luat rămas bun de la Stela Popescu, în cele două zile de pelerinaj. Sicriul va fi depus în biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din incinta Mănăstirii Cernica, urmând ca la ora 12.00 să aibă loc înmormântarea.

6905 afișări

UPDATE 14:15 Stela Popescu a fost înmormântată cu onoruri militare. Sute de oameni au venit să-şi ia rămas bun

Actriţa Stela Popescu a fost înmormântată, duminică, cu onoruri militare, sute de oameni venind la Mănăstirea Cernica ca să-şi ia rămas bun.

Printre cei care au venit să-i aducă un ultim omagiu artistei, la Mănăstirea Cernica, s-au numărat actorii Alexandru Arşinel şi Vasile Muraru, prinţul Paul şi prinţesa Lia, fostul fotbalist Rică Răducanu sau cântăreţul Adrian Enache.

"De acum nu mai e. Trebuie să facem ceea ce ne-a îndemnat mereu, o viaţă întreagă, să zâmbim. Să devenim din nou râsul lumii, să facem din nou lumea să râdă", a declarat actorul Alexandru Arşinel.

"Am venit expres să o vedem. Păcat. Păcat de viaţa ei. O femeie super bună, o femeie deşteaptă. Ne pare rău tare, tare. Avem toate amintirile de când eram copii, eu şi soţul meu, şi de sărbători. Ne-a plăcut. Ne pare rău. Foarte greu. Putea să mai trăiască. Îi plăcea viaţa. Domnul Arşinel să fie tare. Tot înainte", a declarat Ana Angheluş.

"Dumnezeu să o odihnească în pace şi în lumină. Am cunoscut-o personal. Un om remarcabil şi cu vorbe bune pentru toată lumea, indiferent pe ce palier social s-ar fi situat interlocutorul. Părea fără vârstă. La vârsta dumneaei, bătea orice tinerică. Absolut. Foarte volubilă, cu vorbe frumoase, cu zâmbetul pe buze, tot timpul. Îmi pare foarte rău. Ne rămâne ca amintire tot ceea ce a făcut pe parcursul întregii cariere. Dacă noi o vom avea în amintire că suntem din altă generaţie, bine ar fi ca cei care vin după noi să îi păstreze o amintire pentru ceea ce a lăsat ea şi ce a făcut pentru cultura noastră", a mai spus Ana Enache.

"E dureros. O pierdere imensă pentru ţara noastră. La televizor nu ratam niciodată ocazia să o văd. Toate rolurile mi-au rămas în minte pentru că avea nişte scenete foarte bune. Era o actriţă pe care nu puteai să o uiţi. O actriţă foare bună. Scena românească va fi pustie fără ea, mai săracă. Probabil că Dumnezeu vrea să facă acolo, sus, un spectacol cu ea. Scena românească, pe zi ce trece, e mai săracă", a declarat Laura.

Actriţa Stela Popescu a murit la vârsta de 81 de ani după ce a suferit un accident vascular cerebral hemoragic sever, care s-a putut produce la data de 22-23 noiembrie 2017, a anunţat Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici" Bucureşti.

UPDATE 12:57 Sute de oameni participă la slujba de înmormântare a actriţei Stela Popescu, la Mănăstirea Cernica

Sute de oameni au venit, duminică, la Mănăstirea Cernica pentru a participa la slujba de înmormântare a actriţei Stela Popescu.

Printre cei care au venit să-i aducă un ultim omagiu artistei, la Mănăstirea Cernica, se numără actorii Alexandru Arşinel şi Vasile Muraru, prinţul Paul şi prinţesa Lia, fostul fotbalist Rică Răducanu sau cântăreţul Adrian Enache.

"Am venit expres să o vedem. Păcat. Păcat de viaţa ei. O femeie super bună, o femeie deşteaptă. Ne pare rău tare, tare. Avem toate amintirile de când eram copii, eu şi soţul meu, şi de sărbători. Ne-a plăcut. Ne pare rău. Foarte greu. Putea să mai trăiască. Îi plăcea viaţa. Domnul Arşinel să fie tare. Tot înainte", a declarat Ana Angheluş.

"Dumnezeu să o odihnească în pace şi în lumină. Am cunoscut-o personal. Un om remarcabil şi cu vorbe bune pentru toată lumea, indiferent pe ce palier social s-ar fi situat interlocutorul. Părea fără vârstă. La vârsta dumneaei, bătea orice tinerică. Absolut. Foarte volubilă, cu vorbe frumoase, cu zâmbetul pe buze, tot timpul. Îmi pare foarte rău. Ne rămâne ca amintire tot ceea ce a făcut pe parcursul întregii cariere. Dacă noi o vom avea în amintire că suntem din altă generaţie, bine ar fi ca cei care vin după noi să îi păstreze o amintire pentru ceea ce a lăsat ea şi ce a făcut pentru cultura noastră", a mai spus Ana Enache.

"E dureros. O pierdere imensă pentru ţara noastră. La tlevizor nu ratam niciodată ocazia să o văd. Toate rolurile mi-au rămas în minte pentru că avea nişte scenete foarte bune. Era o actriţă pe care nu puteai să o uiţi. O actriţă foare bună. Scena românească va fi pustie fără ea, mai săracă. Probabil că Dumnezeu vrea să facă acolo, sus, un spectacol cu ea. Scena românească, pe zi ce trece, e mai săracă", a declarat Laura.

Actriţa Stela Popescu a murit la vârsta de 81 de ani după ce a suferit un accident vascular cerebral hemoragic sever, care s-a putut produce la data de 22-23 noiembrie 2017, a anunţat vineri Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici" Bucureşti.

UPDATE 10:14 Sicriul cu trupul neînsufleţit al actriţei Stela Popescu, dus la Cernica în aplauzele oamenilor

Sicriul cu trupul neînsufleţit al actriţei Stelei Popescu a fost dus, duminică dimineaţă, de la Teatrul de Revistă "Constantin Tănase" la Mănăstirea Cernica, în aplauzele a zeci de oameni care au venit să-şi ia rămas bun.

 


Sicriul va fi depus în biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din incinta Mănăstirii Cernica, urmând ca la ora 12.00 să aibă loc înmormântarea.

 

 

Sute de oameni au venit, vineri, sâmbătă şi duminică la Teatrul de Revistă "Constantin Tănase" pentru a-i aduce un ultim omagiu Stelei Popescu. Printre ei, şi mulţi artişti.

"Ultima oară a stat lângă mine la premiera filmului "Aniversarea". Comentam, vorbeam, dar nu se vedea. Nu se plângea, era genul de om puternic, nu se plângea niciodată. Dimpotrivă, dacă eu eram abătut, ea venea şi mă impulsiona cu energie şi spunea «Fii vesel, gata! Trecem la treabă?». Ca o ghilotină a căzut vestea. De două zile sunt alt om, nu mai ştiu de mine. Nu-mi imaginez că această fiinţă, stea, după cum avea numele, să se transforme în renume. S-a dus această stea", a declarat actorul Ion Dichiseanu.

"Ea este Stela noastră şi va fi steaua din ceruri care, probabil, va lumina cel mai puternic. Dumnezeu să o odihnească în lumină! A fost un om frumos, cu lumină, zâmbind, bucurându-se, făcând surprize şi mai ales făcându-şi profesia atât de frumos, un mare model, model de profesie, model de om, model de generozitate şi de iubire", a spus soprana Felicia Filip.

"Avea probleme cu adevărat, cu picioarele, cu oboseala, era şi vârsta, de fapt şi de drept. O să română drept cea mai mare actriţă, un cuplu inegalabil, un om extraordinar, o frumoasă şi o completă şi o complexă. Orice rol îi dădeai, ea intra cu o uşurinţă extraordinară în rolul respectiv. Dacă era o dramă, te făcea să plângi fără niciun fel de comentarii. Şi invers. Este inegalabilă", a declarat cântăreaţa de muzică populară Aneta Stan.

Actriţa Stela Popescu a suferit un accident vascular cerebral hemoragic sever, care s-a putut produce la data de 22-23 noiembrie 2017, a anunţat vineri Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici" Bucureşti.


Sicriul cu trupul neînsufleţit al actriţei Stela Popescu va fi dus, duminică, la ora 10, de la Teatrul „Constantin Tănase” şi va fi depus, la ora 11, în biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din incinta Mănăstirii Cernica, urmând ca la ora 12.00 să aibă loc înmormântarea, potrivit Patriarhiei Române.

"Duminică, 26 noiembrie 2017, la ora 10.00, sicriul cu trupul neînsufleţit al regretatei actriţe Stela Popescu va pleca de la Teatrul „Constantin Tănase” şi va fi depus, la ora 11.00, în biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din incinta Mănăstirii Cernica. Slujba de înmormântare va avea loc la ora 12.00", transmite Biroul de Presă al Patriarhiei Române. Actriţa urma să fie dusă la Mănăstirea Cernica sâmbătă, dar planul a fost modificat, întrucât capela se află în renovare.

Sicriul cu trupul actriţei Stela Popescu a fost depus, vineri, la Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase”, în aplauzele a sute de oameni care au venit să-şi ia rămas bun de la actriţa care i-a înveselit o viaţă.

Colegi de scenă şi prieteni, au aşteptat-o cu ochii în lacrimi, printre ei şi Corina Chiriac care a plâns îndurerată de dispariţia artistei. Alexandru Arşinel şi-a găsit cu greu cuvintele: ”Fără Stela, sunt singur”.

Alături de Alexandru, partenerul său de scenă, Stela Popescu a contribuit la scrierea istoriei Teatrului de Revistă jucând în mii de spectacole. Cei doi au debutat pe această scenă în anul 1979 şi se pregăteau de sărbătorirea celei de-a 40-a aniversări a celui mai iubit cuplu de actori români de teatru şi film.

Actriţa Stela Popescu a murit la vârsta de 81 de ani. Ea a fost găsită fără suflare, în locuinţa sa, de către fiica sa adoptivă care a sunat la 112. La sosirea medicilor, aceasta era însă decedată. „Cred că era acolo de ieri. Fiica ei a găsit-o, Doina”, a declarat Alexandru Arşinel care a venit la domiciliul actriţei imediat după aflarea veştii. Potrivit medicilor legişti, Stela Popescu a murit din cauza unui accident vascular cerebral hemoragic sever, care s-a putut produce la data de 22-23 noiembrie 2017. 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici