Video Trădarea lui Iuda, PR pentru Coldea? Cine se află în spatele mesajului lui Florian Coldea | FOTO, VIDEO

Mesajul transmis de Florian Coldea, la ieşirea de la Comisia SRI, i-a uimit pe unii şi i-a pus în gardă pe alţii, dar au fost şi voci care au spus că acesta este scris de altcineva. Traian Băsescu indică o persoană menţionată şi în trecut ca fiind PR-ul SRI şi a Laurei Codruţa Kovesi.

17128 afișări

"Cred că e momentul potrivit să reamintesc un celebru personaj biblic care în urma cu circa 2000 de ani a trădat pentru 30 de arginţi. Ce dacă ulterior l-au apucat remuşcările? Lucrurile nu s-au putut repara şi răul făcut nu a putut fi reparat. Evident, ca orice trădător, destinul lui a sfârşit tragic. Din această perspectivă constat cu îngrijorare faptul că unii, în mod vizibil, practică, astăzi, acelaşi lucru cu interesele statului român. O fac la vedere, extrem de vocal şi fără pic de ruşine. Ba mai mult, chiar par să îşi facă un titlu de glorie din asta, afectând instituţii fundamentale şi capacităţi democratice de apărare şi protecţie a statului român. Poate ar fi bine cu toţii să reflectăm la acest episod biblic şi la altfel de personaje", a spus Florian Coldea, joi, după şapte ore de audieri în Comisia de Control SRI.

Pilda lui Iuda, dată exemplu de Florian Coldea, a născut o serie de întrebări. La cine s-a referit şi dacă l-a vizat pe Sebastian Ghiţă, pe Daniel Morar, Daniel Dragomir sau pe toţi magistraţii şi ofiţerii cu care a colaborat.

Cert este că fostul prim-adjunct din Serviciul Român de Informaţii a avut aceeaşi atitudine ca şi la prima audiere în Parlament. A citit de pe hârtii mesajul şi apoi a plecat, ignorând toate întrebările jurnaliştilor.

Imediat au apărut speculaţiile că Florian Coldea vine cu textele pregătite de altcineva. Fostul colonel SRI, Daniel Dragomir, cel care a stat cu Florian Coldea ani de zile în acelaşi birou, a spus că textul ar fi pregătit de aceeaşi persoană scrie şi discursurile Laurei Codruţa Kovesi.

"Nu îmi e frică de acest personaj (n.r.: Florian Coldea). Îl cunosc. Este fricos, laş, care se ascunde în spatele unor hârtii scrise de cineva, ştiu şi de cine e scris, este aceeasi persoană care i le scrie şi doamnei Kovesi când vorbeşte de aliaţi şi instituţii", a spus Daniel Dragomir, fost colonel SRI, după a doua audiere a lui Florian Coldea.

Şi Traian Băsescu, fost preşedinte al României, a făcut referire la persoana care s-ar putea afla în spatele discursului lui Florian Coldea, nominalizând-o pe Mihaela Nicola.

(Imagine: intelligence.sri.ro)

"Nu l-am văzut atât de des pe cât crede lumea (n.r. pe Florian Coldea), dar are acelaşi calapod cu … Mihaela Nicola. Putem presupune că e PR-ul doamnei Mihaela Nicola. Avertismentul n-a fost către Ghiţă, Morar, ci oamenii cu care el a lucra", a spus Traian Băsescu, vineri, pentru B1 TV.

Solicitat ulterior, de agenţia MEDIAFAX, să spună dacă are sentimentul că acele hârtii ale lui Florian Coldea au fost scrise de PR, Băsescu a declarat doar: "Că este acelaşi om de PR pe care l-a folosit Kovesi, Coldea şi Maior. Sunt pe acelaşi calapod şi se vede aceeaşi mână".

De altfel, Traian Băsescu a mai făcut referire şi în trecut la Mihaela Nicola ca fiind cea care se ocupă de imaginea SRI şi a procurorului şef DNA.

În 2016, într-o emisiune la România TV, Băsescu spunea: "că este ahtiată dupa imagine (n.r.: Laura Codruţa Kovesi), ştim toţi. Acum ce vrea sa facă cu ea această imagine, nu mai ştiu. Aduceti-vă aminte că până acum vreo două luni, era mai prezentă în mass-media, prin mijlocirea doamnei Nicola, Mihaela Nicola, care i-a cam făcut PR-ul şi al dânsei, şi – probabil şi pro-bono – la SRI. Prin mijlocirea acestei doamne era tot impul in interviuri, ameninţa, spunea ce va face. De la un timp cred că a inceput sa isi dea seama ca nu-i mama justitiei”.

Tot în 2016, fostul preşedinte făcea referire, într-o postare pe Facebook, la relaţiile Mihaelei Nicola cu unii jurnalişti apropiaţi de sistem.

"Mai au puţin şi vor susţine în scrierile lor penibile că, de fapt, eu mi-am aranjat cu Tăriceanu suspendarea din 2007, iar suspendarea din 2012, plecând de la premisa „dogită” de sergent major executant, s-a făcut pentru că aşa m-am înţeles cu Ponta. Asta face, după mintea lor, ca astăzi, eu, Tăriceanu şi Ponta să luptăm împreună împotriva Justiţiei. Cât de penibili pot fi unii gradaţi din presă. Ce nu vor să recunoască gradaţii piaristei SRI-ului, doamna Mihaela Nicola, este că în timp ce eu militez pentru o justiţie independentă, dar care respectă drepturile fundamentale, Tăriceanu şi Ponta vor o justiţie controlată politic", scria Băsescu în data de 6 august 2016.

Flux24 relata, în aprilie 2016, că firma The Group a făcut rebranduirea Serviciului Român de Informaţii, lucru susţinut pentru Unde.tv, de doi foşti ofiţeri SRI, Adrian Radu şi Daniel Florea.

Adrian Radu a spus că unul din patronii The One, Mihaela Nicola, este fiica unui fost ofiţer de securitate.

Într-un răspuns pentru Unde TV, SRI anunţa că nu are contract cu firma menţionată şi de branding se ocupă structura de comunicare a Serviciului de Informaţii.

În revista SRI, Intelligence, Mihaela Iorga acorda un interviu în anul 2014, în care menţiona că a participat la focus grupuri legate de profilul ofiţerului român de informaţii : "din respect pentru rigoarea demersului, am asistat eu însămi la multe focus grupuri în diferite oraşe ale ţării. A fost foarte util să vizionez, din camera alăturată, pe monitor, aşa cum cere metodologia tuturor focus grupurilor, şi să ascult toate punctele de vedere exprimate pe acest subiect. În ochii publicului, ofiţerul român de informaţii are vârstă medie, este bine educat, discret, vorbeşte mai multe limbi străine, este inteligent, abil şi foarte adaptabil", spunea Mihaela Nicola.

În acelaşi interviu făcea referire şi la Florian Coldea.

"Despre prim-adjunctul SRI, domnul Florian Coldea, şi mai ales despre respectul profesional de care se bucură în rândul unor parteneri internaţionali cu care a conlucrat direct în cadrul unor misiuni trecute, am aflat cu câţiva ani în urmă. Am asistat, în contextul unei reuniuni care se desfăşura la Aspen Institute, în Colorado, la prezentările unor reprezentanţi de vârf ai CIA, FBI şi foşti conducători ai acestor instituţii", a mai declarat Mihaela Nicola, pentru revista Intelligence.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici