Video UPDATE: 100 de pompieri intervin în continuare pentru stingerea incendiului de la fabrica din Alba/ Prefectul de Alba cere intervenţia Gărzii de Mediu

Un incendiu de proporţii a izbucnit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la o fabrică de condimente din Alba Iulia.

2050 afișări

UPDATE: 100 de pompieri intervin în continuare pentru stingerea incendiului de la fabrica din Alba

După 7 ore de la izbucnire, 100 de pompieri intervin în continuare pentru stingerea incendiului de la fabrica Solina din Alba Iulia. A fost nevoie de pomparea apei din râul Ampoi, care trece la mică distanţă de locul incendiului.

Ovidiu Costea, purtătorul de cuvânt al ISU Alba, a declarat că la această oră intervenţia este încă în derulare şi mai există în interiorul fabricii focare.

La faţa locului se află, în total, 100 de pompieri. Aceştia au evacuat şi 10 camioane aflate în interior, în apropierea rampei de încărcare.

Populaţia din Alba Iulia a fost înştiinţată cu privire la măsurile de autoprotecţie care se impun în aceste situaţii, respectiv închiderea ferestrelor şi uşilor pentru că s-a degajat o cantitate foarte mare de fum.

”Fac precizarea că s-a transmis un nou mesaj de avertizare prin Ro-Alert prin care populaţia municipiului Alba Iulia a fost înştiinţată cu privire la măsurile de autoprotecţie care se impun în aceste situaţii, respectiv închiderea ferestrelor şi uşilor pentru că este degajată în continuare o cantitate foarte mare de fum, iar vântul duce acest fum spre municipiu”, a declarat reprezentantul ISU Alba.

Prezent la locul incendiului, Dănuţ Hălălai, prefectul de Alba, a declarat că nu este o situaţie care să pună în pericol viaţa şi sănătatea localnicilor.

”La momentul de faţă autolaboratorul APM este în lucru. Am cerut să se facă probe în mai multe puncte după care să avem tot ceea ce înseamnă analize să le putem pune la dispoziţie. Din primele verificări se pare că nu există probleme care să pună în pericol viaţa şi sănătatea persoanelor. Totodată, alături de noi am chemat Direcţia de Sănătate Publică, Apele Române, pentru că avem în apropiere un râu şi suntem pregătiţi în aşa fel încât să nu existe niciun fel de problemă specială”, a declarat prefectul de Alba, Dănuţ Hălălai.

Ştirea iniţială:

Flăcările au cuprins întreaga clădire, iar pompierii au suplimentat forţele.

Potrivit primelor informaţii, incendiul a izbucnit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la o fabrică de condimente din Alba Iulia, iar pompierii au intervenit iniţial cu două autospeciale şi o ambulanţă.

Ulterior, forţele au fost suplimentate, intervenind acum patru autospeciale pentru lichidarea incendiului.

Flăcările au câţiva metri înălţime şi au cuprins o clădire întreagă.

Reprezentanţii ISU Alba au informat că nu sunt înregistrate victime.

Fabrica se află în Parcul Industrial al oraşului Alba Iulia, iar pompierii spun că nu este pericol de extindere.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, hala în care a izbucnit incendiul are o suprafaţă de aproximativ 10.000 de metri pătraţi, iar arderea se manifestă generalizat.

În sprijinul echipajelor care intervin acţioneaza 4 autospeciale de stingere, o autoscară de intervenţie la înălţime, descarcerarea şi un echipaj de prim-ajutor.

Alte 6 autospeciale au fost dislocate în sprijin de la ISU Hunedoara, ISU Sibiu şi ISU Mureş, în total fiind 11 maşini de stingere.

„ISU Alba a transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-Alert pentru anunţarea populaţiei din zonă asupra prezenţei fumului dens rezultat din procesului de ardere”, arată Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Prefectul de Alba cere intervenţia Gărzii de Mediu

Prefectul de Alba, Dănuţ Hălălai, cere intervenţia Gărzii de Mediu în cazul incendiului izbucnit la o fabrică de condimente din Alba Iulia, pentru a stabili ce substanţe au fost degajate în mediu.

Prefectul de Alba, Dănuţ Hălălai, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că a fost solicitată intervenţia Gărzii de Mediu.

„Le-am cerut să intervină cu laboratorul mobil pentru a stabili ce substanţe au fost degajate în mediu şi dacă sunt periculoase pentru om sau nu”, a spus prefectul.

Albaiulienii care locuiesc în apropierea fabricii spun că au auzit, imediat după izbucnirea incendiului, zgomot de explozii.

Flăcările şi fumul pot fi obsevate de la distanţe mari.

Fabrica aparţine unuia dintre cele mai cunoscute branduri româneşti de ingrediente alimentare, cumpărat în 2016 de un grup francez, care a făcut o infuzie de capital de 3,4 milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici