Sabalenka refuză conferinţa de presă la Roland Garros, invocând motive de sănătate mintală

Jucătoarea belarusă de tenis Aryna Sabalenka a lipsit vineri de la conferinţa de presă de după meciul de la Roland Garros, invocând motive de sănătate mintală, la două zile după ce a fost rugată să comenteze războiul din Ucraina în urma victoriei din turul doi.

603 afișări
Imaginea articolului Sabalenka refuză conferinţa de presă la Roland Garros, invocând motive de sănătate mintală

Aryna Sabalenka, Facebook

În schimb, organizatorii turneului au publicat un interviu cu numărul doi mondial, realizat de un grup de reporteri selectaţi, în care aceasta a declarat că nu s-a simţit în siguranţă la conferinţa de presă anterioară.

La evenimentul de miercuri, Sabalenka a fost întrebată despre invazia Rusiei în Ucraina şi despre rolul ţării sale ca punct de pregătire pentru trupele şi armele ruseşti.

Sabalenka a declarat că alegerea sa de a nu participa la conferinţa de presă de vineri a fost susţinută de organizatorii French Open.

"După meciul meu (de miercuri) am vorbit cu presa, aşa cum fac de obicei. Ştiu că se aşteaptă în continuare la unele întrebări care se referă mai mult la politică şi nu atât de mult la tenisul meu", a spus ea.

"De mai multe luni, am răspuns la aceste întrebări la turnee şi am fost foarte clară în ceea ce priveşte sentimentele şi gândurile mele. Aceste întrebări nu mă deranjează după meciurile mele.

"Ştiu că trebuie să ofer răspunsuri presei cu privire la lucruri care nu au legătură cu tenisul meu sau cu meciurile mele, dar miercuri nu m-am simţit în siguranţă la conferinţa de presă", a mai spus ea.

Un purtător de cuvânt al federaţiei franceze de tenis a declarat pentru Reuters că Sabalenka nu va fi amendată.

"A fost pentru a o proteja", a spus purtătorul de cuvânt, adăugând că dacă va participa sau nu la alte conferinţe de presă va fi decizia ei.

Sabalenka va juca fie cu americanca Sloane Stephens, fie cu Yulia Putintseva din Kazahstan în turul următor .

În 2021, fostul număr unu mondial, japoneza Naomi Osaka, a fost amendată cu 15.000 de dolari pentru că a lipsit de la o conferinţă de presă de după meciul de la Roland Garros şi ameninţată cu sancţiuni dure de către consiliul de administraţie al celor patru turnee de Grand Slam.

Ulterior, ea s-a retras din turneu invocând probleme de sănătate mintală şi a declarat ulterior că se luptă de ani de zile cu depresia şi anxietatea.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici