Mâncarea care te oboseşte. Top 3 alimente care te lasă fără energie

Nu de mult ori în loc să ne simţim plini de energie după masă, senzaţia este una de prea plin şi oboseală, aşa că în loc să fim activi, parcă ne-ar prinde bine o siestă. Dacă nu avem vreo suferinţă cronică, singura explicaţie pentru această stare este mâncarea.

1490 afișări
Imaginea articolului Mâncarea care te oboseşte. Top 3 alimente care te lasă fără energie

Mâncarea care te oboseşte. Top 3 alimente care te lasă fără energie

Aşadar, pe lângă kilogramele în plus cu care ne-am putea alege după o masă copioasă, starea de oboseală s-ar putea prelungi nedorit de mult, tocmai din cauza alimentelor consumate. 
 
"Furtul vascular" (se redirecţionează circulaţia cu oxigen de la nivel central cerebral către etajul digestiv - stomac, duoden, intestinul subţire), apare când se consumă o masă foarte calorică, încărcată în alimente grase, bogate în grăsimi saturate şi glucide rafinate, cum sunt de exemplu produsele cu făină albă sau cu zahăr, prelucrate incorect din punct de vedere  gastrotehnic - prăjire, afumare, conservare, cu continut crescut de conservanţi şi aditivi.

Vezi aici Top 3 alimente care te lasă fără energie

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici