Un militar nord-coreean a dezertat în Coreea de Sud, traversând Zona demilitarizată/ Focuri de avertizare trase de forţele sud-coreene atunci când militari nord-coreeni, aparent în căutarea transfugului, s-au apropiat de frontieră

Forţele sud-coreene au tras focuri de avertizare atunci când militari ai regimului de la Phenian s-au apropiat de frontieră, aparent căutând un militar nord-coreean care a fugit, joi, în Coreea de Sud, traversând Zona demilitarizată dintre cele două ţări, acesta fiind al doilea incident de acest fel în doar cinci săptămâni, informează BBC News online.

8106 afișări
Imaginea articolului Un militar nord-coreean a dezertat în Coreea de Sud, traversând Zona demilitarizată/ Focuri de avertizare trase de forţele sud-coreene atunci când militari nord-coreeni, aparent în căutarea transfugului, s-au apropiat de frontieră

Un militar nord-coreean a dezertat în Coreea de Sud, traversând Zona demilitarizată

Militarul nord-coreean de rang inferior a traversat frontiera militarizată dintre cele două Corei în jurul orei locale 8.04 (ora României, 1.04), aparent profitând de ceaţă, potrivit lui Roh Jae-cheon, purtător de cuvânt al Ministerului Apărării de la Seul, care a precizat că nu au fost trase focuri de armă în momentul producerii dezertării.

Ministerul Apărării de la Seul a transmis că forţele sud-coreene au tras aproximativ 20 de focuri de avertizare în momentul în care militari nord-coreeni s-au apropiat de frontieră, aparent căutându-l pe transfugul care a dezertat în urmă cu câteva ore înainte.

Agenţia de ştiri Yonhap a transmis că şi militarii nord-coreeni au tras mai multe focuri de armă, însă nu au fost găsite gloanţe dincolo de linia de frontieră între cele două state antagonice.

Nu este momentan clar în ce zonă frontierei militarizate s-a produs incidentul. Agenţia de ştiri Yonhap a relatat că incidentul a avut loc în zona de vest a frontierei, în timp cu un oficial militar sud-coreean a indicat că transfugul ar fi traversat prin partea centrală a Zonei demilitarizate.

Potrivit postului public de televiziune de la Seul KBS, militarul nord-coreean a traversat frontiera în provincia Gangwon, aflată în nord-estul Coreei de Sud.

În urmă cu o lună, un transfug nord-coreean a fost grav rănit în timp ce încerca să fugă în Coreea de Sud, însă doctorii sud-coreeni au reuşit să-i salveze viaţa după mai multe operaţii.

Anual, aproximativ 1,000 de nord-coreeni fug în Coreea de Sud, însă foarte puţin aleg să traverseze Zona Demilitarizată, care, în mod ironic având în vedere numele, este una din cele mai militarizare frontiere din lume. Cei mai mulţi fug prin zona de graniţă cu China, iar apoi se îndreaptă spre Coreea de Sud.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici