Video „Poartă de dezinfectare” pentru medicii craioveni, construită cu bani strânşi din donaţii

Studenţii din Craiova au făcut o poartă de dezinfectare pentru medicii, asistentele şi ceilalţi angajaţi ai Spitalului de Boli Infecţioase Craiova. Poarta a fost construită cu bani strânşi din donaţii şi cu ajutorul unei firme din oraş.

2287 afișări

Mai multe organizaţii studenţeşti din Craiova au iniţiat o campanie de strângere de fonduri, iar banii adunaţi îi folosesc pentru a ajuta personalul medical de la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova, spital unde sunt trataţi bolnavii de COVID-19.

Aproximativ 2.000 de lei din banii strânşi până acum de studenţi au fost folosiţi pentru a construi o poartă de dezinfecţie care a fost montată la intrarea în Spitalul de Boli Infecţioase Craiova.

Poarta permite cadrelor medicale să se dezinfecteze rapid pe toată suprafaţa corpului, fără a intra în contact cu suprafeţe contaminate.

„Este un lucru foarte important pentru noi pentru că este un dispozitiv care ne ajută la decontaminare. (…) Mulţumim şi domnilor care ne-au ajutaT, mulţumim şi societăţii civile că nu rămâne impasibilă la greaua încercare prin care noi trecem”, a declarat Adina Turcu, manager Spitalul de Boli Infecţioase Craiova.

Poarta a fost construită de studenţii de la Facultatea de Ştiinţe a Universităţii din Craiova, care au folosit tehnologia unei firme private din oraş.

„Încă de la începutul acestei crize derulăm proiectul <Fabrica de fericire – În lupta cu COVID-19> şi am încercat să ne implicăm în cât mai multe zone, să ajutăm cât mai multe persoane şi să găsim soluţii pentru cât mai multe probleme. Împreună cu colegii mei am văzut că în alte ţări, în special în China, se construiesc porţi dezinfectante prin care trece personalul medical şi reuşesc astfel să se dezinfecteze fără să aibă contact cu suprafeţe potenţial contaminate. Ne-am consultat cu doamna manager a Spitalului de Boli Infecţioase din Craiova şi am identificat o firmă alături de care am început să lucrăm la un prototip. Ne-am consultat, pe parcursul lucrărilor, cu doamna manager şi am ajuns la forma pe care, iată, am reuşit să o implementăm la spital”, a declarat Adriana Trăilă, student.

Potrivit reprezentanţilor studenţilor din Craiova, joi erau deja 30 de solicitări de la spitale din Dolj şi chiar din Bucureşti pentru a construi astfel de porţi dezinfectante.

Studenţii fac apel la ajutorul tuturor pentru a li se alătura în acţiunea de sprijinire a medicilor şi-i îndeamnă pe oameni să facă donaţii pe platforma GiftShare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici