Video COVID-19, boala care a schimbat priorităţile medicale

Coronavirusul a apărut de 150 de zile şi sunt deja în lucru 122 de vaccinuri, iar pentru Tuberculoză, cea mai ucigaşă boală infecţioasă, descoperită în 1886, sunt în lucru două vaccinuri şi este posibil să fie definitivate în 2026, conform declaraţiei directorului Programului Stop TB Partnership, doctorul Lucica Diţiu, făcută în emisiunea Marius Tuca Show

514 afișări

"Desi tuberculoza este o boala pe care o stim de mult timp, tratamentul durează între 6 luni şi doi ani, sunt în lucru diverse combinaţii terapeutice care să scurteze tratamentul până la 4-5 luni. Problema este ca tratamentul poate da multe reacţii adverse,comparabile cu cele cauzate de chimioterapie", a precizat dr. Lucica Diţiu.

5 luni de COVID-19 şi 122 de vaccinuri în lucru

"Noi ştim despre coronavirus de 150 de zile şi în momentul de faţă sunt 122 de vaccinuri candidate pentru coronavirus în toate institutele din lume. Pentru tuberculoză sunt două vaccinuri candidate, care dacă urmează un curs vor fi disponibiovile, nu într-un an, ci în 2026. În momentul de faţă, investiţiile pentru vaccinul de tuberculoză au scăzut, din cauza COVID-19", a adăugat directorul Programului Stop TB..

Potrivit doctorului Lucica Diţiu, tuberculoza este cea mai mortal boală infectioasă, ucigând 1,5 milioane de oameni pe an, 4.000 de bolnavi pe zi, la nivel mondial.

Din păcate, România se află pe primul din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte numărul celor bolnavi de tuberculoză, fiind vorba de 11.000-12.000 de persoane infectate anual.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici