Video Româncă din Italia: Oraşul este pustiu. În fiecare zi, se aud salvări şi elicoptere. Lumea în Italia cântă la balcoane. In Bergamo nimeni nu cântă

  • Bergamo este oraşul din Italia cel mai afectat de coronavirus.
  • În Italia lumea cântă la balcoane, dar in Bergamo nimeni nu cântă.
  • Noemi, o românca de 19 ani vorbeşte despre oraşul in care trăieşte.
966 afișări

„Mă numesc Noemi, am 19 ani şi trăiesc în Bergamo. Bergamo este oraşul cel mai lovit în Italia de coronavirus. Sunt aproape 6000 de persoane pozitive. Majoritatea sunt acasă, în carantină deoarece numărul mare de pacienţi a dus la colapsarea spitalului. În spital nu mai sunt locuri. Medicii şi infirmierele muncesc aproape 14 ore pe zi.

Oraşul este pustiu. În fiecare zi, 24 din 24 se aud salvări şi elicoptere. Lumea în Italia cântă la balcoane. In Bergamo,... nu. Nimeni nu cântă, nimeni nu dansează,...nimeni nu face glume despre ce se întâmplă.
 
Lumea se uită la ştiri şi vede poze şi clipuri despre camioane militare care duc morţii din Bergamo în alte oraşe, pentru că în Bergamo nu mai sunt locuri in cimitir. Într-o săptămâna au murit 330 de persoane. Este sinistru. Este trist. Aproape în fiecare zi trebuie să facem condoleanţe la o familie care a pierdut o persoană dragă. O mamă, un tată, un frate, o soră, un bunic sau o bunică.
 
Toţi ne întrebăm când o sa putem să ne întoarcem la normalitate? Când o să putem să ieşim din casă fără mască, fără mânuşi, fără frica de a atinge ceva sau...fără frica de a trece pe lângă cineva la mai puţin de 1 metru distanţă?
 
Dar până atunci stăm acasă. Nu ne plângem, pentru ca în timpurile astea singurul lucru pe care putem să-l facem este să stăm acasă. Şi să stăm acasă, în sănătate este un privilegiu. Din ce trăim noi aici în Italia şi Bergamo, singurul lucru pe care pot să-l spun este să staţi acasă!  Pentru că este singura soluţie, ca tot ce trăim în perioada asta să se termine!”

Autor: Bogdan Albu

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici