Video Tramvaiele şi autobuzele din Arad, biblioteci pe roţi, în cadrul unui proiect de încurajare a lecturii - FOTO, VIDEO

Toate tramvaiele şi autobuzele Companiei de Transport Public Arad vor fi dotate, începând de miercuri dimineaţa, cu cărţi, în cadrul unui proiect derulat de CJ Arad, Biblioteca Judeţeană şi Centrul Cultural Judeţean, transmite corespondentul MEDIAFAX.

433 afișări

În prima etapă a derulării proiectului, cărţile vor putea fi găsite în coşuleţe amplasate în 110 tramvaie, care circulă prin municipiul Arad.

"De data aceasta, punem cărţile în circulaţie într-un spaţiu nou, în care îi invităm pe oameni nu doar să călătorească, ci să călătorească în lumea imaginară. Cărţile, care să ne invite să visăm, să scăpăm de cotidian sau, de ce nu, să-l redescoperim şi să ştim cum să ne tratăm împotriva cotidianului. Ceea ce ne propunem este ca, între două staţii, cine nu a cunoscut un autor, să afle că a existat, iar celui care l-a cunoscut, dar nu îndeajuns, să-i restârnim interesul ca să-l aprofundeze", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, directorul Bibliotecii Judeţene “A.D. Xenopol” Arad, Florin Didilescu.

Cărţile pot fi citite, în mijloacele de transport în comun, însă cei care nu le termină le pot lua acasă, cu condiţia să le returneze, tot într-un tramvai sau autobuz.

"Sperăm ca acţiunea să fie de succes. Călătorii pot lua o carte, o pot duce acasă, să o citească şi o pot returna, în orice tramvai care are dotările respective. Ne dorim un transport în comun modern şi civilizat. Ideea de a aduce cultura înspre cetăţean este foarte bună, iar Compania de Transport s-a raliat la acest proiect şi a pus la dispoziţia organizatorilor tramvaiele şi autobuzele sale", a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul tehnic al Companiei de Transport Public Arad, Petru Cuvineanu.

În oferta biblotecii din mijloacele de transport în comun, se află cărţi de belestrică, dar şi de istorie locală şi monografii, pentru ca oamenii să descopere şi istoria judeţului. La acest proiect, vor participa zilnic 20 de voluntari, care îi vor încuraja pe oameni să citească.

"De miercuri dimineaţa, toate mijloacele de transport ale companiei de transport public vor fi echipate cu cărţi pe care noi, împreună cu voluntarii le dăruim din suflet arădenilor, din dorinţa de a scoate cartea, cumva, din bibliotecă şi o aduce cât mai aproape de cetăţean. Trăim într-o lume dinamică, în mişcare, cetăţenii nu mai au timp să stea foate mult timp în bibliotecă şi, de aceea, ne-am propus să venim cât mai aproape de ei cu această activitatea a noastră. Cărţile pot fi citite pe mijloacele de transport în comun, mai ales pe rutele mai mari, în judeţ, pe autobuze, dar dacă o carte începută nu poate fi citită pe acel traseu, ea poate fi împrumutată şi ne dorim ca oamenii de bună credinţă să restituie cartea, după ce o citesc, putându-se bucura de ea şi alte persoane", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, Claudia Boghicevici.

În această primă etapă, în mijloacele de transport în comun sunt amplasate peste 500 de cărţi adunate din donaţii, însă autorităţile îşi propun să împrospăteze şi completeze fondul de carte, prin donaţii.

Oamenii, care au testat deja tramvaiele cu cărţi, spun că iniţiativa este bună, pentru că descoperă lucruri noi, iar timpul trece altfel, decât să stea cu ochii în ecranele telefoanelor mobile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici